5 tips om je interieur stoerder te maken

stoerder interieur

Wil je graag je interieur van je woning of kantoor wat stoerder maken? En zit je dan te denken aan een industriële look of wil je een echte man cave uitstraling? Er zijn heel veel mogelijkheden om jouw interieur er stoerder uit te laten zien. Hieronder hebben we 5 tips voor je om je interieur er stoerder uit te laten zien.

1. Installeer een open haard

Een open haard doet denken aan een echte houthakkers blokhut ergens in de bergen. En wat is nu leuker dan elke dag een vuurtje stoken in je eigen huis? Heb je geen ruimte om een echte open haard te installeren, kies dan voor een gashaard of een haard op bio-ethanol.

2. Kies voor een massieve tafel

Een massief houten tafel met een dik tafelblad ziet er ook heel stoer uit in je kamer en geeft het een landelijke uitstraling. Hou je meer van industrieel? Kies dan voor een tafel met een robuust metalen onderstel en een massief houten blad. En natuurlijk horen bij zo’n stoere tafel horen ook bijpassende stoelen in dezelfde robuuste stijl.

3. Geef ruimte aan je hobby’s

Een stoer interieur is een interieur waar ook in gewerkt en geklust wordt. Geef de ruimte aan je hobby’s in je interieur. Een mooie brouwketel hoef je niet in de schuur te verstoppen, maar mag een prominente plek krijgen in de woonkamer. Ook een echte schildersezel of een gitaar op een standaard misstaat niet in je interieur.

4. Gebruik onbewerkte bouwmaterialen in je interieur

Door onbewerkte bouwmaterialen te gebruiken in je interieur krijgt je huis een hele industriële uitstraling waardoor het lekker stoer aandoet. Wat dacht je van steigerpijpen als trapleuningen of gordijnroedes? Of schragen als onderstel van een tafel of bureau en steigerhout of sloophout om meubels mee te maken?

5. Geef stoere objecten een nieuwe functie

Je kunt ook ervoor kiezen om objecten uit een industriële of nautische omgeving te gebruiken in je interieur. Gebruik bijvoorbeeld kratten om een kast mee te maken, klossen voor kabels als onderstel voor een tafel en een scheepsroer om een glazen tafelblad op te leggen.

Misschien ook interessant: