De voordelen van shutters in jouw woonkamer

voordelen van shutters

Ben je net verhuisd? Ga je samenwonen? Of ben je gewoon toe aan andere raambekleding? Kies dan voor shutters. Deze vorm van raambekleding neemt enorm in populariteit toe en verslaat zelfs de al zo lang gebruikte gordijnen. En dat is niet zo gek! Ze hebben heel veel voordelen en passen in elk interieur. In dit artikel ontdek je de vijf beste voordelen.

1. Diverse soorten voor alle ramen

Een groot voordeel is dat deze lamellen op bijna elk raam te plaatsen zijn. Dus ook als je denkt: mijn ramen zijn te hoog, te breed of te rond, hoeft dat dus niets uit te maken. Het is zelfs mogelijk om ze te gebruiken bij een dakkapel of dakraam. Je kunt dus tevens de bovenverdieping van deze ideale raambekleding voorzien. Vergeet overigens niet om dan meteen ook horren aan te schaffen. Er wordt nog te vaak gedacht dat de lamellen muggen en andere insecten tegenhouden, maar dat is niet zo. Wil je dus slapen zonder gezoem van muggen? Koop dan tevens een hor voor jouw ramen.

2. Duurzaamheid

Een shutter verhoogt door zijn duurzaamheid de waarde van je woning, maar je kunt ook het warmteverlies binnenshuis beperken. Als je ze namelijk helemaal dichtzet, kan de warmte niet via het raam naar buiten. Zelfs als je dubbel glas hebt, kan warmte namelijk nog ontsnappen. Een shutter is daarom extra isolerend. Je huis zal langer warm blijven en dit scheelt natuurlijk stookkosten.

3. Privacy

Houd je wel van een beetje privacy? Ook dan is deze raambekleding de perfecte oplossing. Je kunt ze heel gemakkelijk met één handeling dicht of halfdicht doen. Als je veel ramen aan de straatkant hebt, kun je ’s avonds ervoor zorgen dat niet iedereen direct bij je naar binnen kijkt. Je kunt heel eenvoudig zelf de stand bepalen en er zelfs nog voor kiezen om wat licht binnen te laten vallen.

4. Makkelijk in onderhoud

Gordijnen zijn gerust mooi, maar weet je wel hoeveel stof die aantrekken? Ze zijn bovendien ook nog eens lastig om schoon te houden. Met shutters is dit echt super eenvoudig. Met een doekje veeg je er binnen enkele seconden stof af en zelfs hardnekkige vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen. Voor mensen met allergieën is deze vorm van raambekleding dan ook ideaal.

5. Veilige raambekleding

Heb je kleine kinderen? Kies dan zeker voor dit soort lamellen. Ze zijn enorm kindvriendelijk doordat er geen lange touwtjes aan zitten. Kinderen kunnen zo niet struikelen of steeds aan de touwtjes trekken. Naast dat dit super handig is, ziet het er natuurlijk ook gewoon heel mooi uit. Geen touw of ander systeem wat in het zicht hangt. De bediening is ook nog eens heel eenvoudig. Op deze manier kunnen alle leden van het gezin de raambekleding goed gebruiken.

Bestelling aanvullen met horren

Wil je deze raambekleding graag voor jouw woning bestellen? Vergeet dan niet naar de mogelijkheden voor horren te kijken. Zoals je eerder hebt kunnen lezen, zijn de lamellen niet voldoende om muggen of andere insecten tegen te houden.

Misschien ook interessant: