Glas-glas zonnepanelen: de voor- en nadelen op een rijtje!

glas glas zonnepanelen

Sinds de komst van glas-glas zonnepanelen is de populariteit flink gestegen. Dit type zonnepanelen wordt dan ook steeds bekender, waardoor ook meer fabrikanten glas-glas zonnepanelen op de markt brengen.

Wat zijn glas-glas zonnepanelen?

Zonnepanelen worden opgebouwd in verschillende lagen. Meestal is bij panelen de voorzijde van glas en de achterzijde van kunststof. Vanzelfsprekend bestaan glas-glas zonnepanelen uit twee lagen glas, waartussen de zonnecellen ingesloten zijn. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo hebben glas-glas zonnepanelen een langere levensduur en een hogere opbrengstgarantie. De meeste fabrikanten geven bij dit type zonnepanelen een vermogensgarantie van circa 85% na 30 jaar.

Simpel gezegd zijn glas-glas zonnepanelen verkrijgbaar in twee soorten, namelijk: panelen zonder frame en panelen met een aluminium frame. Waarbij zonnepanelen met aluminium frame optisch amper onderscheiden van “normale” zonnepanelen. Alleen vanaf de achterzijde is te zien dat er glas gebruikt is in plaats van kunststof. Bij frameloze zonnepanelen bestaat het geheel uit glas met connectoren aan de achterzijde. Meestal zijn glas-glas zonnepanelen zonder frame volledig zwart uitgevoerd. Veel mensen vinden dit de mooiste zonnepanelen op de markt.

Benieuwd naar de voor- en nadelen? Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen en nadelen van glas-glas panelen op een rijtje gezet.

Voordelen van glas-glas zonnepanelen

Dit type zonnepanelen zijn niet voor niets ontzettend populair. Voorheen kozen veel mensen voor reguliere zonnepanelen door de hoge prijs van glas-glas zonnepanelen. Echter is deze trend zich nu aan het omkeren. De langere levensduur, de prijsdaling en hogere opbrengstgarantie overtuigd veel mensen om voor glas zonnepanelen van Offerte.nl te kiezen. Hieronder de voordelen op een rijtje.

  • Elegante uitstraling
  • Meeropbrengst (gegarandeerd 5% per jaar*)
  • Hogere opbrengstgarantie
  • Aangeraden door de Consumentenbond
  • Langere levensduur
  • Resistent tegen allerlei weersinvloeden
  • Brandveilig
  • Bescherming tegen prestatievermindering

Nadelen van glas-glas zonnepanelen

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Uiteraard hebben glas-glas zonnepanelen meer voordelen dan nadelen. Om jou als consument een goed beeld te geven hebben we ook de nadelen opgesomd.

  • Hogere aanschafprijs
  • Zwaarder in gewicht

Hoeveel is de meeropbrengst?

Er wordt door fabrikanten beweerd dat de meeropbrengst van glas-glas zonnepanelen op den duur circa 25% is. Echter zijn er verschillende partijen geweest die dit opnieuw berekend hebben. Het percentage dat door zonnepanelen wordt beweerd is wel positief voorgesteld. De exacte meeropbrengst is op dit moment nog onbekend, maar hou er rekening mee dat dit in werkelijkheid lager is dan de beweerde 25% is. Hou tegenwoordig ook rekening met de salderingsregeling voor zonnepanelen.

Misschien ook interessant: