Kleine kamer inrichten? 5 tips!

kleine kamer inrichten

Woon jij in een huis met beperkte ruimte en zoek je tips voor een kleine kamer inrichting? Wonen in een kleine ruimte betekent niet dat het krap hoeft te voelen. Door slim in te richten kan een kleine ruimte groot aanvoelen. In dit artikel geven we je 5 tips voor een kleine kamer inrichting.

1. Denk verticaal

Als je veel grote meubels in een kamer plaatst die veel vloeroppervlak in beslag nemen, lijkt de kamer krap. Kies voor hooguit een of twee grotere meubelstukken zoals een lage comfortabele bank of een bed. Denk voor de rest van de meubels verticaal. Kies voor hoge smalle boekenkasten en hang gordijnen aan het plafond in plaats van aan het raamkozijn.

2. Gebruik lichte materialen

Door voor lichte kleuren te kiezen in het interieur zal de ruimte groter aanvoelen. Denk aan glas, licht eikenhout en lichte kleuren en lichte metalen als chroom en aluminium. Donkere meubels geven je het gevoel dat je ingesloten bent. Ook spiegelende wanden en open kasten geven een gevoel van ruimtelijkheid.

3. Creëer een visuele illusie

Kies voor kleiner om de illusie te wekken dat je kamer groter is. Gebruik bijvoorbeeld voor kleine lampen in plaats van grote kroonluchters, en meubels met zichtbare poten in plaats van meubels die massief uit de grond lijken te komen. Kasten met zwevende planken hebben hetzelfde effect. Kies liever voor 1 groot accent als een grote poster of een grote plant dan voor heel veel kleine snuisterijen.

4. Gebruik geschikte patronen en texturen

Het is belangrijk om spaarzaam patronen en texturen te gebruiken in kleine kamers. Verticale strepen creëren een illusie van hoogte, maar gebruik geen drukke patronen. Een tip is om je plafond een lichter te maken dan je muren, wat een gevoel van lichtheid geeft. Houd donkere kleuren dichter bij de grond, onder ooghoogte.

5. Opbergkasten of meubels met opbergvakken

Als er te veel losse spullen rondslingeren in een kamer lijkt deze al snel kleiner. Maar je wilt ook niet de kamer volstoppen met kasten. Kies daarom voor slimme opberg oplossingen zoals bankstellen met opbergruimte of een bijzettafel met een lade.

Tip: wil je tijdens warme zomermaanden in een koele temperatuur slapen? Kies dan voor een kleine airco.

Misschien ook interessant: