Hoe repareer je een beschadigde ondervloer onder een vloerbedekking tapijt?

vloerbedekking tapijt

Als u een zacht plekje in de vloer onder het tapijt voelt, is de ondervloer waarschijnlijk verzwakt of beschadigd. Dit is niet hetzelfde als een vloer die piept als je erop gaat staan, wat simpelweg aangeeft dat de ondervloer in één gebied niet stevig aan de vloerbalken is bevestigd. In plaats daarvan kan een dip in het tapijt betekenen dat een vloerbalk water- of termieten schade heeft opgelopen of dat de ondervloer zelf verrot is. Doorgaans is parket schuren en lakken een goede aanpak voor het voorkomen van slijtage. Echter bijzondere gevallen zoals deze zijn hiermee niet gewaarborgd.

Omdat het verwijderen en vervangen van een verrotte ondervloer de structurele integriteit van uw huis aantast, is het verstandig om een ​​professional in te huren met ervaring in structurele reparaties als u niet zeker bent van elke stap in het proces. Het is vooral cruciaal om een ​​professional te zoeken als je ontdekt dat de vloerbalken of muurstijlen ook beschadigd zijn.

Diagnose van de oorzaak van het probleem

Voordat u de ondervloer onder het tapijt bevestigt, moet u eerst uitzoeken waarom de ondervloer beschadigd is geraakt. Meestal is water de boosdoener, in welk geval de bron van het waterlek moet worden geïdentificeerd en verholpen, anders zou u later hetzelfde probleem kunnen krijgen. Water kan door ramen of daken lekken, maar kan ook de vloer van onderaf beschadigen als de kruipruimte vaak vochtig is.

Ondervloer onder tapijt bevestigen: Slopen

Er is geen manier om de ondervloer onder tapijt te bevestigen zonder het tapijt omhoog te trekken. Uw aannemer begint in de hoek van de kamer en gebruikt een platte koevoet om de rand van het tapijt van de tackstrips te halen en de tackstrips zelf te verwijderen.

Vervolgens zal de vloerexpert de verrotte ondervloer voorzichtig uitkloppen en een cirkelzaag gebruiken om de randen schoon te maken. Dit moet gebeuren met een nauwkeurige bladhoogte om beschadiging van draden, leidingen of ventilatieopeningen onder de vloer te voorkomen. De aannemer zal eindigen door de ondervloer bij de muur af te knippen met een heen en weer bewegende zaag en alle spijkers uit de vloerbalken te trekken.

Versterk vloerbalken indien nodig

Als de ondervloer beschadigd is, is het mogelijk dat ook de vloerbalken beschadigd zijn. De aannemer zal de beschadigde secties verwijderen en ondersteunende houten blokken parallel en loodrecht op de aangetaste vloerbalken toevoegen om ervoor te zorgen dat de vloerbalken sterk blijven. Uw aannemer zal ook controleren of de vloerbalken niet doorhangen en waterpas zijn. Dit zorgt ervoor dat ook de uiteindelijke ondervloer egaal is.

De ondervloer platen leggen

Volgens een instructievideo op YouTube die is geüpload door Lowe’s, heb je vier hoofd opties voor het kiezen van je ondervloer: spaanplaat, georiënteerde strandplaat, onbehandeld multiplex en onbehandeld tand-en-groef multiplex. Uw keuze hangt af van uw budget en eventuele prestatie voorkeuren, zoals sneldrogend of langzame absorptie in het geval van morsen

Zodra de aannemer de ondervloer platen van uw voorkeur heeft, zal hij of zij zoveel mogelijk volledige paneelplaten opmaken, de naden verspringend voor extra sterkte en de resterende panelen op maat snijden waar nodig. Het is belangrijk om een ​​aannemer met vloerervaring te kiezen om ervoor te zorgen dat de panelen nooit te klein worden gesneden, niet aan alle kanten op een vloerbalk zitten of strak tegen elkaar aanliggen. Al deze schijnbaar kleine fouten zullen de integriteit en prestaties van uw vloer aantasten.

Om de panelen te bevestigen, wordt een speciale ondervloer lijm aan de vloerbalken toegevoegd en elk paneel wordt ook overal vastgespijkerd waar het een vloerbalk raakt. Het gebruik van zowel lijm als spijkers voorkomt piepende vloeren in de toekomst. Zodra alle ondervloer platen zijn vastgezet, kan uw aannemer beginnen met het installeren van het tapijt. Dan is de vloer weer klaar om het gewicht van het meubilair en het dagelijkse voetverkeer aan te kunnen.

Misschien ook interessant: