Last van daklekkage, maar geen lek ontdekt? Zó voorkom je interieurschade!

Last van daklekkage

Als je door je woonwijk loopt, zul je ontelbaar veel verschillende inrichtingen van woningen tegenkomen. Hoewel velen een bezoekje brengen aan IKEA om inspiratie op te doen voor de inrichting van het huis en hier vervolgens hun halve interieur zullen aanschaffen, pakken anderen de inrichting geheel anders aan. Zo is het momenteel erg populair om kringlopen af te gaan om hier parels te ontdekken en kiezen anderen ervoor om met familieleden van meubels te ruilen om een andere draai aan hun woonkamer te geven. Niet voor niets investeren mensen zoveel tijd en moeite aan hun interieur; je bevindt je immers dag in dag uit in je woning en wil graag dat deze er tiptop in orde uit ziet. Als er dan ook iets mis is aan je woning, neemt de meerderheid in korte tijd actie om dit op te lossen. Echter, wat als jij last hebt van daklekkage maar het lek niet kunt ontdekken? Dán heb je pas een interieurprobleem.

Een onafhankelijke dakinspectie inclusief lekdetectie

Wanneer een lek onvindbaar is in je woning, zijn er nog een aantal mogelijkheden om het waterlek opsporen. Hierbij is het in de eerste instantie sterk aan te raden om een onafhankelijke dakinspectie uit te laten voeren, gedurende welke de dakinspecteurs verschillende lekdetectiemethoden toe zullen passen. Afhankelijk van de locatie van het lek kunnen dit een rookmachinetest, kleurstofmethode of vochtmeting zijn. Dit zijn namelijk allemaal manieren om een lek te lokaliseren.

Nadat het lek gelokaliseerd is door middel van één van de eerdergenoemde lekdetectiemethoden,  zal er een professioneel dakdekkersbedrijf ingeschakeld moet worden om de lekkage vervolgens te verhelpen. Op die manier zal jouw interieur niet verder beschadigd raken als gevolg van waterschade door het onvindbare lek. De dakinspecteurs van Daklekdetectie Nederland gaan namelijk professioneel te werk en weten precies welke methode ze toe moeten passen om het lek te ontdekken.

Misschien ook interessant: