Houten vloeren in Zwolle – de beste keuze?

Houten vloeren in Zwolle

Als je op zoek bent naar goede houten vloeren in Zwolle, ben je bij onze winkel aan het juiste adres. Wij verkopen verschillende soorten houten vloeren van bekende merken tegen scherpe prijzen. Zo kun je bij ons terecht voor een massief houten vloer of een lamelparketvloer. Daarnaast verkopen we ook vinylvloeren en LVT-vloeren. Dit zijn kunststof vloeren met een houtlook die steeds meer in trek zijn. Welke houten vloer je uiteindelijk kiest, hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte waarin je de vloer gaat leggen. Wil je de vloer laten leggen door een professional of ga je dit zelf doen? Hoeveel onderhoud wil je uitvoeren en hoelang wil je dat de vloer meegaat? Als je jouw wensen helder hebt, is het makkelijker om de juiste keuze te maken.

Soorten houten vloeren

Dat er verschillende soorten houten vloeren zijn, wist je misschien al. Maar wat zijn de verschillen tussen deze vloeren? Een massief houten vloer is een vloer die geheel uit massief hout bestaat. Dit geeft de vloer een klassieke en robuuste look. Omdat het hout dikker is, is een massieve vloer ook steviger dan andere vloeren. Een nadeel van een massieve houten vloer is dat deze kwetsbaarder is voor krassen en deukjes. Wil je liever een iets dunnere vloer? Dan is een lamelparketvloer wellicht iets voor jou. Bij een lamelparketvloer wordt het massieve hout in lange planken verlijmd op een onderlaag van spaanplaat of multiplex. Doordat het hout in lange planken wordt verwerkt, is dit type vloer stevig en duurzaam.

Merken van houten vloeren

Wat voor houten vloer je uiteindelijk kiest, hangt natuurlijk ook af van het merk. Er zijn verschillende merken die bekend staan om hun goede kwaliteit. Bij onze winkel in Zwolle vind je bijvoorbeeld massieve houten vloeren van Quick-Step. Dit is een toonaangevend merk op het gebied van laminaat-, vinyl- en houten vloeren. Als je een Quick-step vloer koopt, weet je dus zeker dat je een kwalitatief hoogwaardige vloer in huis haalt. Een andere optie is een lamelparketvloer van Balterio. Balterio maakt sinds 1980 massieve houten vloeren en laminate floors. Het bedrijf is dan ook één van de grootste producenten van houten vloeren ter wereld.

Prijzen van houten vloeren

Er zijn verschillende factoren die de prijs van een houten vloer bepalen. Denk bijvoorbeeld aan het soort hout, de afwerking en het merk. Een massieve houten vloer is over het algemeen wat duurder dan andere vloeren. Dit komt doordat het hout dikker is en de vloer daardoor langer meegaat. Ook de afwerking van de vloer kan de prijs beïnvloeden. Wil je graag een geborstelde of geverfde vloer? Dan zal deze iets duurder zijn dan een onbehandelde vloer. Koop je liever je houten vloer online? Dan profiteer je vaak van scherpe aanbiedingen.

Hoe kies ik de juiste houten vloer?

Als je een houten vloer in Zwolle wilt kopen, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Er zijn namelijk verschillende soorten houten vloeren en er is dus ook niet één vloer die geschikt is voor iedere woning. Het hangt bijvoorbeeld af van de ruimte waar je de vloer wilt leggen, of je voorkeur uitgaat naar een massieve of lamelparketvloer en welk budget je hebt. Bij onze winkel helpen we je graag met het maken van de juiste keuze. We geven advies op maat en laten je verschillende vloeren zien, zodat je precies weet wat er allemaal mogelijk is.

Hoe legg ik een houten vloer?

Er zijn twee manieren om een houten vloer te leggen. Je kunt ervoor kiezen om de vloer zelf te leggen of je laat het door ons doen. In beide gevallen ben je verzekerd van een prachtige, strakke vloer. Als je de vloer liever zelf wilt leggen, is het belangrijk dat je goed voorbereid te werk gaat. Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen in huis hebt en maak een plan van aanpak. Zo weet je precies wat je moet doen en voorkom je onnodige fouten.

Onderhoud van houten vloeren

Je houten vloer gaat lang mee, maar het is wel belangrijk om de vloer goed te onderhouden. Zo blijft hij mooi en in topconditie. Je kunt ervoor kiezen om je vloer regelmatig te laten schuren en lakken of je kiest voor een onderhoudsarmere olie- of waslaag. Hoe vaak je de vloer moet onderhouden hangt af van het soort vloer en het gebruik. Bij onze winkel helpen we je graag met het uitzoeken van de juiste onderhoudsmiddelen, zodat jij je vloer zo lang mogelijk mooi houdt.

Garantie op houten vloeren

Moet ik een houten vloer verzekeren? Dat is de vraag die wij regelmatig krijgen. Het antwoord is: nee, dat is niet nodig. Wanneer je een houten vloer bij ons koopt, krijg je automatisch 10 jaar garantie op de vloer. Dit geldt voor alle soorten houten vloeren, dus ook massief houten vloeren en lamelparket. Mocht er onverhoopt toch iets mis zijn met de vloer, dan lossen wij het samen met jou op. Zo weet je zeker dat je aankoop in goede handen is.

Vragen over houten vloeren

Het kiezen van de juiste houten vloer is niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk veel verschillende soorten en merken houten vloeren op de markt. Daarnaast hangt het er ook vanaf waar je de houten vloer wilt leggen en of je kiest voor een massieve of toch liever een lamelparketvloer. Bij onze winkel helpen we je graag met het uitzoeken van de juiste houten vloer. We geven je advies op maat, zodat jij zeker weet dat je de beste keuze maakt. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, we staan je graag te woord.

Misschien ook interessant: