Hoe stijl je een slaapkamer?

slaapkamer

De slaapkamer. Hoewel dit een ruimte is waar je waarschijnlijk weinig bezoek over de vloer krijgt, kan het toch erg leuk zijn deze mooi in te delen. Je brengt er toch veel tijd door. Hieronder lees je meerdere tips die je kunnen helpen bij het stijlen van je slaapkamer en misschien ziet jouw slaapkamer er over een tijd super goed uit!

Een net opgemaakt bed

Het is altijd wel zo netjes om je bed mooi op te maken. Wanneer je dit doet, oogt de slaapkamer al een stuk strakker en opgeruimd. Naast dat het belangrijk is je bed mooi op te maken, kun je hier wel een mooi dekbedovertrek voor gebruiken. Ook kun je over het dekbedovertrek heen nog een bed sprei of plaid aanbrengen. Hierbij is het wel belangrijk dat je de kleuren goed op elkaar afstemt. Hierdoor wordt alles één geheel, wat erg goed staat.

Goede gordijnen ophangen

Tegenwoordig zie je in veel woningen rolluiken. Hoewel dit erg goed werkt tegen licht in de kamer, ziet dit er natuurlijk minder mooi uit. Hiervoor kun je gordijnen aanschaffen. Hoewel je ze dan misschien niet echt gebruikt, geven de gordijnen een heel huiselijk effect.

Breng iets aan op de muur

Als eerste is het leuk om een kleurtje op de muren aan te brengen. Hierbij hoef je niet gelijk te denken aan een felgekleurde kamer. Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan voor een gekleurde muur. De andere muren blijven dan bijvoorbeeld wit. De ene muur die je dan wel kleurt kan ook een erg neutrale kleur zijn, maar pastelkleuren doen het ook altijd erg goed. Daarnaast is het erg leuk als je wat aanbrengt op de muren. Hierbij kun je denken aan een schilderij boven het bed of allemaal verschillende foto’s. Hierbij is het maar net waar jij je voorkeur aan geeft.

Voeg spiegels toe aan de slaapkamer

Ook spiegels werken altijd erg goed. Door gebruik te maken van spiegels in een ruimte lijkt de ruimte al snel een stukje groter. Daarnaast is een spiegel ook erg handig als je je gaat klaarmaken voor de dag. En hoe leuk is het om jezelf af en toe eens voorbij te zien komen?

Leg iets op de vloer

Ook de vloer heeft een grote rol in de slaapkamer. Wanneer je bijvoorbeeld een gietvloer hebt, ziet dit er in de meeste gevallen erg industrieel en stoer uit. Op het moment dat je alleen maar een bed in de ruimte hebt staan, veroorzaakt de vloer wel een saaiere look. Bij het indelen van je slaapkamer is het dus ook erg belangrijk goed na te denken over de soort vloer die je wilt in de ruimte. Wanneer je de vloer weet, kun je gaan nadenken over bijvoorbeeld een vloerkleed. Door een vloerkleed aan te brengen in de slaapkamer, creëer je een gezellige en huiselijke sfeer.

Zorg voor de juiste lampen

Het soort licht wat uit lampen komt kan de sfeer heel erg bepalen. Je wilt een zo gezellig mogelijke sfeer in de slaapkamer creëren. Dit doe je door geen felle lampen in huis te halen. De beste soort lampen zijn dimlichten. Hiermee kun je zelf instellen hoe fel je de lampen hebt staan. Ook kun je ervoor kiezen om meerdere kleine lampjes in de ruimte neer te zetten.

Misschien ook interessant: