Massages bij jou thuis

Massages kunnen erg prettig zijn als je last hebt van gewrichten. Of het nou een massagekussen is of een echt masseur, een massage is eigenlijk altijd wel prettig. Toch vinden we vaak een masseur beter dan een massage kussen, maar wat is nou eigenlijk het belangrijkste verschil?

Gelijkenis

Het idee is toch gewoon hetzelfde, dat er druk wordt gezet op bepaalde plekken in een poging een prettig gevoel te geven, of zelfs pijn te verminderen. De masseur gebruikt hiervoor zijn handen en armen, terwijl het kussen hiervoor rond draaiende mechanische delen gebruikt. Maar ja, zou je handen en armen niet ook als ronddraaiende mechanische delen kunnen zien eigenlijk? Zijn wij mensen niet eigenlijk een soort robots van vlees en bloed? Qua idee en principe zijn deze twee dus eigenlijk praktisch gelijk, maar toch is de uitkomst vaak niet hetzelfde. Er zijn natuurlijk toch ook wel verschillen aan te wijzen tussen de twee.

Verschil

Een belangrijk verschil is natuurlijk de gesteldheid. Een massagekussen is one size fits all, en is niet aangepast aan wat voor jou op een bepaald moment nodig is. Een masseur kan zelfs inschattingen maken over wat de juiste plek is om te masseren en op wat voor manier dat dan moet daar. Op deze manier is het dus veel meer gepersonaliseerd, wat bij een massage van groot belang kan zijn. Daarnaast kan een masseur natuurlijk veel meer kracht zetten dan een kussentje dat op stroom werkt. De masseur is daarin geoefend en heeft daar de juiste spieren voor ontwikkeld. Verder is er nog het menselijk contact. Bij een kussen heb je bepaald geen menselijk contact, als je online besteld zelfs niet met de verkoper, terwijl je dat bij een echte masseur wel hebt. Ook dat sociale contact is belangrijk. Het idee van naar een behandeling gaan kan al helpen bij het verminderen van pijn, als een soort placebo effect.

Afsluitend

Een kussentje kan natuurlijk geen professional vervangen, maar het kan wel iets toevoegen op zijn eigen manier. Het kan prima bestaan naast de echte masseurs en mensen een prettig gevoel geven, maar voor een echte behandeling is het natuurlijk niet geschikt. Dus als je echt zware rugklachten hebt, ga er dan niet vanuit dat een kussen je rug klachten helemaal op kan lossen, maar ga dan wel echt naar een arts toe om de klachten te laten onderzoeken, of eventueel naar een masseur om de pijn te minderen.

Misschien ook interessant: