Kantoortuin inrichten

Kantoortuin inrichten

De kantoortuin is een omgeving waar je medewerkers veel tijd in doorbrengen. Natuurlijk wil je dat je medewerkers zich prettig voelen in de kantoortuin, maar het is ook belangrijk om de productiviteit zo hoog mogelijk te houden. Dus hoe richt je een kantoortuin goed in? Dat behandelen we in deze blog. 

Ergonomische werkplekken

Ergonomische werkplekken zijn een grote investering, maar de voordelen wegen op de lange termijn zeker op tegen de kosten. Door ergonomische werkplekken aan te bieden verklein je werkgerelateerde klachten en ziekteverzuim. Ergonomische werkplekken kunnen tot wel 15% van het verzuim voorkomen en zorgen tot wel 2% meer productiviteit. Een ergonomische werkplek wordt afgestemd op de medewerker, dus je kunt hiervoor het beste een specialist inhuren die eenmalig de werkplekken afstelt op iedere medewerker. 

Groen kantoor

Het oog van je medewerker wilt ook wat, daarom is het belangrijk om genoeg visuele prikkels in kantoor aan te brengen. Groen en planten dragen daarbij ook bij aan de productiviteit van de medewerkers. Deze kan wel tot 15% stijgen door de positieve mentale invloed die planten hebben op mensen. Start bijvoorbeeld met iedere medewerker een welkom plant te geven en voeg daarnaast enkele grote planten toe om de ruimte op te vullen met groen. 

Prettig geluid

Een kantoortuin bestaat vaak uit een grote, open ruimte. Dit kan voor veel medewerkers een intense ervaring zijn als ze zich moeten concentreren. Investeer daarom ook in geluidsdempende materialen, kamerschermen en stilteruimtes.

Schilderijen zijn bijvoorbeeld een ideale manier om geluid te dempen. Canvas is een geluiddempend materiaal. Zo is een schilderij niet alleen een mooi aangezicht, maar ook functioneel in te zetten.

Een stilteruimte is ook erg waardevol voor medewerkers met een deadline. In deze ruimte kunnen ze zich terugtrekken om in stilte te werken. Een stilteruimte is vaak een afgesloten kantoor met geluiddempende muren en plafond. Deze ruimte kan ernaast ook als privé vergaderruimte gebruikt worden, waardoor deze multifunctioneel is. 

Van alle luxe voorzien

De medewerker brengt het merendeel van zijn uren door op kantoor. Daarom is het fijn om jezelf te voorzien van een lekker drankje. Investeer daarom zeker in een uitgebreide koffiemachine met meerdere functies. Medewerkers kunnen een werkplek met goede koffie erg waarderen. Als er ook een mogelijkheid is tot het maken van cappuccino en andere melk gerelateerde producten, dan zul je de medewerkers helemaal blij maken. 

Niet alleen koffie is een basisvoorziening, maar natuurlijk ook de toegang tot gezond water. Een watercooler mag daarom ook niet in een kantoortuin ontbreken. Het voordeel van een watercooler is dat deze water aanbiedt op verschillende temperaturen. Zo hebben je medewerkers toegang tot gekoeld water, water op kamertemperatuur en zelfs bruiswater.

Misschien ook interessant: