Betonvloer of een gietvloer?

gietvloer

Sta je op het punt om een nieuwe vloer aan te schaffen, maar weet je niet goed welke? De meeste mensen die hedendaags een nieuwe vloer aanschaffen kiezen voor een beton- of voor een gietvloer. Bij de keuze voor een beton- of gietvloer moet je aan verschillende dingen denken. Ten eerste wil je natuurlijk een onderhoudsvrije vloer waar je zelf zo weinig mogelijk werk aan hebt. Maar welke vloer past dan beter bij je, een gietvloer of een betonvloer? Hieronder lees je meer over de eigenschappen van beiden vloeren en geven we redenen wanneer je voor een gietvloer kiest en wanneer je voor een betonvloer kiest. Ook geven wij kort een vloer onderhoudsadvies voor de beton- en gietvloer.

Meer informatie over een betonvloer

Een betonvloer heeft een industriële look. In het verleden werd deze vloer alleen gebruikt in fabrieken en magazijnen, maar tegenwoordig zien steeds meer huishoudens de charme ervan in. Gelukkig voelt een betonvloer voor thuisgebruik een stuk comfortabeler aan dan de vloeren die je in de fabrieken en magazijnen veelal tegenkomt. Een betonvloer is gemaakt van een kunststof waardoor deze warm en comfortabel aanvoelt. Daarbij zijn betonvloeren van hoge kwaliteit en gaan ze jaren mee. Een betonvloer is net als een gietvloer in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Een bijkomend voordeel is dat een betonvloer weinig onderhoud nodig heeft. Wel is het belangrijk dat je eens in de zoveel tijd etensresten en vuil verwijderd. Bekijk hier het aanbod voor betonvloeren. 

Hoe zit het met een gietvloer?

Een gietvloer is de meest gekozen optie. Er zijn steeds meer huishoudens die voor een gietvloer kiezen. Waarom? Omdat een gietvloer er strak uit ziet, bijna geen onderhoud en schoonmaakwerk nodig heeft en daarbij een lange levensduur heeft. Kies wel een juiste vloerreiniger van bijvoorbeeld Bellinzoni of Carolinzeep om de vloer zo lang mogelijk mooi te houden. Het nadeel van een gietvloer is dat er vakwerk nodig is om deze te installeren. Het is dus niet mogelijk om een gietvloer zelf aan te leggen, waardoor de aanleg van een gietvloer best veel geld kan kosten. Wanneer je nog erg aan het twijfelen bent is het raadzaam om contact op te nemen met iemand die een gietvloer heeft. 

Door wie laat je de vloer aanleggen?

Wie op het internet naar gietvloeren zoekt, komt behoorlijk wat resultaten tegen. Door zoveel concurrentie is het soms lastig om een keuze te maken. Waar let je op bij het selecteren van een gietvloerbedrijf? Ten eerste is het belangrijk dat je er een goed gevoel bij hebt. Prijs speelt natuurlijk een rol en daarbij zijn de garantievoorwaarden ook echt iets waar je op moet letten.

Misschien ook interessant: