Rolgordijnen nemen? Neem ze op maat

Rolgordijnen nemen

Een rolgordijn is iets dat veel mensen zien als een essentieel onderdeel van hun huis, het zorgt voor privacy in je woning en het verduisterd vaak ook. Toch hebben veel woningen grofweg dezelfde rolgordijnen hangen, een donkere kleur zonder patroon. Dat is hartstikke zonde want met een gordijn kun je veel doen. Een gordijn dat past bij je interieur kan zorgen voor een volledig andere uitstraling en ook nog een die veel interessanter oogt dan als je een standaard zwarte kleur had gekozen.

Kant- en klaar

Je kan rolgordijnen op een aantal manieren kopen, je kan ze bijvoorbeeld in standaard maten kopen. Dan koop je bijvoorbeeld een gordijn dat een vierkante meter is, of eentje die 50 centimeter breed is en een meter hoog. Dit heeft zo zijn voordelen, je hoeft minder zelf uit te zoeken, maar zijn ze makkelijk te monteren en ze zien er goed genoeg uit. Aan de andere kant van het spectrum heb je rolgordijnen op maat, deze kun je bij een bedrijf als Somfy bestellen. Ze maken dan de gordijnen naar jou exacte specificaties. Deze gordijnen hebben daardoor als voordeel dat ze precies goed zijn. Bij kant- en klare gordijnen heb je vaak dat ze net te lang, of juist te kort zijn. De breedte is ook een probleem. Dit zorgt ervoor dat ze minder verduisterend werken, en dat is juist de reden dat je ze koopt.

Op maat

Een rolgordijn op maat heeft geen last van deze narigheden, met een rolgordijn van een bedrijf als Somfy weet je zeker dat de rolgordijnen die je besteld perfect passen bij het raam waar ze voor worden geplaatst. Met een rolgordijn op maat kun je ook makkelijker domotica introduceren, in de toekomst zal het steeds gebruikelijker worden om je gordijnen te bedienen met een druk op de knop. Dan is een rolgordijn op maat makkelijker in gebruik.

Misschien ook interessant: