De tafeltrend van de zomer van 2021

tafeltrend

Het mooie weer komt er weer aan, dus iedereen weet wat dat betekent: naar buiten. Een van de belangrijkste onderdelen van een lekker zomer buiten spenderen zijn goede tafels waaraan gegeten en gespeeld kan worden. Met dank aan TableDeluxe komen hieronder een aantal tips en trucs te staan voor het uitzoeken van uw ideale buitenmeubels. Er zijn namelijk verschillende opties voor het uitkiezen van een buitentafel, denk bijvoorbeeld aan het materiaal, kleur en de decoraties die daarbij passen.

Welke buitentafels zijn er allemaal?

Allereerst moet je je bewust zijn van de verschillende soorten materialen die gebruikt worden voor het maken van buitentafels. Denk bijvoorbeeld aan hout, plastic, metaal of een combinatie hiervan. De meest populaire tafels zijn die met een houten bovenplaat en een metalen onderstel. Deze tafels passen perfect bij een huishouden dat zowel een moderne als klassieke uitstraling willen bereiken.

Zijn er nog speciale vormen die populair zijn?

Er zijn zeker speciale vormen van tafels die populairder zijn deze zomer dan andere seizoenen, denk bijvoorbeeld aan ronde of ovalen tafels. Veel mensen zijn klaar met hoektafels, daarom zien we een opkomst in tafels zonder hoekranden.

Welke kleuren moet ik naar kijken?

Wat we deze zomer veel terug zien komen is het klassieke eikenhout met metalen afwerkingen. Eikenhout is een klassieker onder de tafelmaterialen en is altijd een goede optie wanneer je zeker wilt zijn van een tafel die de tijd kan doorstaan. Andere populaire opties deze zomer zijn tafels van milieuvriendelijke materialen zoals gerecycled plastic of hout, zeker de laatste jaren is deze trend alleen maar toegenomen.

Wat moet er dan op zo’n tafel?

Als laatste willen we nog een aantal trends benoemen voor het aankleden van zo’n buitentafel. Denk bijvoorbeeld aan kleden, (nep)planten of een mooi decorstuk. De keuze is reuze en het enige limiet is je eigen inbeeldingsvermogen. Qua decorstukken zien we veel combinaties van nepplanten en mooie beeldjes.

Misschien ook interessant: