Zijn de veiligste sloten ook te kraken?

veiligste sloten

Vroeger waren sloten heel makkelijk te ontcijferen en kapot te maken, waardoor je een grotere kans had ongewenste bezoekers in huis te krijgen. Tegenwoordig worden sloten gelukkig steeds beter, en dus heb je minder kans op inbrekers en voel je je bovendien veiliger in huis. Ondanks de verbeterde sloten leren inbrekers ook over de nieuwe soort sloten en weten ze hoe ze iemands huis kunnen binnendringen. Gelukkig zijn er een aantal sloten waarmee je de kans op succesvolle inbraken aanzienlijk verkleint. Lees hieronder welke dat zijn.

Soorten sloten

In nieuwere woningen zie je tegenwoordig meer cilindersloten. Veel consumenten vervangen hun oude sloten ook door cilindersloten. Dit soort slot bestaat uit een cilinder met behuizing. Dit slot kan alleen worden geopend met de sleutel die erbij hoort. Hierdoor is dit een goede optie om je huis veiliger te maken. Een andere optie voor een sterk slot is een cilinderslot met keurmerk. Deze sloten zijn getest door Stichting Kwaliteit Gevelbouw, en als het slot door de test komt kun je ervan op aan dat het veilig slot is. Verder worden er door middel van deze test sterren toegekend aan het slot, hoe meer sterren, hoe beter het beschermt tegen inbraak.

Sloten vervangen

Als je nog geen cilinderslot hebt of een slot met keurmerk, kun je je sloten laten vervangen. Dit kan bijvoorbeeld bij Slotenmaker Goes of Slotenmeester. Investeren in een goed slot is zeker geen overbodige luxe als je jezelf en je woning tegen inbraak wilt beschermen. Een professionele slotenmaker of slotenmeester heeft meer verstand van sloten dan een leek. Hij kan jou dus informeren wat mogelijk is voor jouw woning. Sloten laten vervangen kan enigszins prijzig zijn, maar iedereen vindt het de prijs wel waard omdat inbrekers hebben nou eenmaal geen pretje is. Bovendien ben je meer geld kwijt aan het vervangen van je spullen door inbrekers dan eenmalig nieuwe sloten aanschaffen.

Misschien ook interessant: