Waarom onderhoud van je trap zo belangrijk is

traprenovatie door TopTrap

De trap is erg belangrijk in een woning. Niet alleen omdat je er van beneden mee naar boven kunt gaan, ook omdat de trap een toevoeging is aan je interieur. Als de stijl van je interieur bijvoorbeeld klassiek is, dan wil je toch ook een klassieke trap? Voor de veiligheid, maar ook van het behoud van de stijl van je trap, is het van belang dat je de trap goed onderhoudt. Je wilt toch zo lang mogelijk van je mooie trap genieten?

De trap netjes houden

Als je net een nieuwe trap hebt aangeschaft, wil je hier natuurlijk nog de rest van je leven van genieten. Maar als je de trap zo goed als nieuw wilt houden, is er wel wat traponderhoud nodig. Nu hoef je niet meteen te denken aan het opnieuw verven van de trap, nee het is veel eenvoudiger. Ga eens één keer per week met een stofdoek of met de stofzuiger over je trap heen, zo verwijder je ophopend stof. Heb je te maken met hardnekkig vuil of vlekken op de trap? Pak dan een vochtige doek en verdund reinigingsmiddel en het vuil wordt snel verwijderd.

houten trappen

Materiaal van de trap

Trappen zijn in veel soorten en maten verkrijgbaar. Ook qua materialen heb je veel keuze. Elk materiaal heeft weer een andere samenstelling en moet dan ook anders onderhouden worden.

  • Houten trap

Houten trappen kun je het beste niet schoonmaken met producten met schuurdeeltjes erin, dit kan de trap namelijk beschadigen. Probeer het gewoon eens met een droge of natte doek.

  • Betonnen trap

Als je een betonnen trap gaat schoonmaken, moet je dit niet doen met zure onderhoudsproducten. Houd het alleen bij water en natuurlijke zeep.

  • Trapbekleding

Tapijt op de trap kun je het beste schoonmaken met een doek en lauwwarm water. Laat de trapbekleding vervolgens wel goed drogen. Gebruik nooit zeephoudende producten, er blijven dan namelijk zeepresten in het tapijt zitten en deze trekken nieuw vuil aan.

Gehele nieuwe look met traprenovatie

Heb je net je woning een ander interieur gegeven? De muren geschilderd in een hippe kleur en allerlei nieuwe accessoires gekocht? Maar nu kom je erachter dat de trap eigenlijk helemaal niet meer bij het interieur past. Met een traprenovatie door TopTrap kun je je trap een geheel nieuwe look geven en dit zonder veel werk of tijd. Je hebt de keuze uit allerlei verschillende materiaalsoorten. Binnen een dag ziet je trap er weer als nieuw uit.

 

Misschien ook interessant: