3 x onderhoudsvrije vloeren voor jouw nieuwe woning

3 x onderhoudsvrije vloeren voor jouw nieuwe woning

Ga je binnenkort verhuizen en is de huidige vloer van de nieuwe woning niks voor jou? Of wil je de vloer in je huidige woning vervangen voor een nieuwe? Dan is er onwijs veel keuze. Van laminaat tot gietvloeren, er is voor ieder wat wils in de wereld van de vloeren. Met iedere vloer kun je een andere sfeer neerzetten in je woning. Wil je naast een mooie vloer ook een vloer waar je niet veel onderhoud aan hebt? Lees dan snel verder. In dit artikel geef ik je namelijk drie tips voor onderhoudsvrije vloeren die prachtig staan in je woning.

Een strakke gietvloer

Een gietvloer is een erg goede optie als je graag een mooie, onderhoudsvrije vloer in je woning wilt laten leggen. De harde, grijskleurige vloer past goed bij een modern interieur. Dankzij de gladheid van de vloer is deze erg makkelijk schoon te maken. De vloer is namelijk één geheel waardoor je geen last hebt van spleetjes en kieren waar vuil tussen kan gaan zitten. Een andere optie voor een gladde vloer is een epoxyvloer. Hierbij kun je vaak ook kiezen uit meer kleuren en mogelijkheden. Hierdoor kun je er bijna alle kanten mee op. Wil je bijvoorbeeld voor een marmer look vloer gaan, dan is epoxy een goed alternatief voor echt marmer. 

PVC 

Wil je graag een houten vloer, maar niet het onderhoud? Dan is PVC een goed alternatief. Een PVC vloer wordt soms door de war gehaald met laminaat, maar hier zit toch wel degelijk verschil tussen. PVC is namelijk een stuk meer waterdicht en dempt ook nog eens geluid. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je vloer bol gaat staan wanneer er per ongeluk wat water op valt. Bij laminaat is het wel zaak om dit zo snel mogelijk te verwijderen om te voorkomen dat dit er in trekt. Doordat de naden van een PVC vloer door een beschermlaag worden afgeschermd, wordt vuil en stof in de naden voorkomen. Daarnaast is een PVC vloer ook nog eens heel eenvoudig schoon te maken door deze met lauwwarm water te dweilen. Hierdoor heb je er dus bijna geen onderhoud aan en dat maakt deze vloer dan ook erg geschikt voor deze top 3. 

Tegelvloer

De laatste onderhoudsvrije vloer die ik hier wil aankaarten is de tegelvloer. Ook tegels zijn vaak vlakke, strakke voorwerpen, waardoor je hier makkelijk met de dweil overheen kunt om vuil en stof te verwijderen. Daarnaast zijn tegelvloeren er in allerlei soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een hele grote tegel gaan, waardoor je minder naden hebt op het gehele oppervlak. Tegels geven vaak een natuurlijke sfeer aan de ruimte.

Misschien ook interessant: