Waarop letten bij aanschaf van een aanhangwagen?

aanhangwagen

Als je een aanhangwagen aanschaft dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In dit artikel geven we handige tips en advies waarop je moet letten.

Gewicht

Het eerste waar je op moet letten is het gewicht dat je wilt vervoeren. Niet elke aanhanger kan al het gewicht verplaatsen. Er zijn verschillende type aanhangers die verschillende gewichten kunnen vervoeren.

Prijs

We zijn niet allemaal onder een geldboom geboren en de ene aanhanger is natuurlijk duurder dan de ander. Voordat je een aanhanger aanschaft, bedenk dan goed wat jouw budget is. Ga vervolgens op onderzoek uit of jouw budget haalbaar is voor het type aanhanger dat jij graag wilt hebben. Is er geen aanhanger in jouw budget beschikbaar? Denk dan eens aan huren of het tweedehands aanschaffen van een aanhanger.

Rijbewijs

Voor sommige aanhangers heb je een meer geavanceerd rijbewijs nodig. Voordat je gaat rijden, bekijk dan eerst op je rijbewijs waartoe jij bevoegd bent. Ga nooit met een aanhanger rijden als dit volgens je rijbewijs niet mag. Je kunt dan namelijk een boete riskeren en je rijbewijs verliezen. Maar nog veel belangrijker: je kunt ook ongelukken maken als je niet goed hebt geleerd om met een aanhanger te rijden.

Locatie

Het is ook handig om te kijken waar de aanhanger vandaan komt. Hoe dichter de aanhanger bij jou is, hoe handiger het natuurlijk is. Voordat je een aanhanger besteld, ga dan eerst op zoek naar aanhangers bij jou in de regio.

Garantie

Aanhangers zijn behoorlijk prijzig. Het hebben van garantie geeft wat extra zekerheid. Voordat je een aanhanger koopt, bekijk dan ook de garantievoorwaarden. Kies voor een aanhanger met een garantie waar jij je prettig bij voelt. Wanneer er dan iets kapotgaat in de korte termijn dat jij de aanhanger hebt, kun je terugvallen op deze garantie.

Merk

Het merk van een aanhanger kan ook van belang zijn. Als je al positieve ervaringen hebt met een bepaald merk, dan is fijn om bij dat merk te blijven. Een goed merk waar je aanhangers bij kunt kopen is HAPERT. Zij hebben een jarenlange en ijzersterke ervaring op het gebied van aanhangers.

Misschien ook interessant: