5 tips voor verlichting in de tuin

verlichting in de tuin

Het is fijn om wat te kunnen zien als je ‘s avonds thuis komt na een dag werk. Hier kan verlichting je erg goed bij helpen. Tegenwoordig zijn er echter een heleboel verschillende manieren waarop jij je tuin kunt verlichten. Benieuwd naar een aantal manieren waarop jij je tuin kunt verlichten? Lees dan vooral verder!

Spotjes voor in je tuin

Een van de meest populaire manieren waarop je je tuin kunt verlichten zijn spots. Tuinspots heb je er tegenwoordig in heel veel verschillende kleuren en maten. Zo is de kans dat je iets vindt wat past bij jouw tuin groot. Tuinspotjes kun je overigens op verschillende manieren plaatsen. Zo kun je ze langs tegels op de grond bevestigen, maar je kunt ze ook aan de muur hangen. Sommige mensen monteren de spots ook net onder het afdakje. Hierdoor kun je bijvoorbeeld goed de voordeur zien en weet je precies waar je je sleutel in moet doen. Niks is namelijk zo vervelend als niet kunnen zien waar je sleutel moet.

Led verlichting wordt ook steeds populairder

Naast tuinspotjes is Led tuinverlichting ook erg populair. Het voordeel van led is dat dit erg goed is voor het milieu. Bovendien hoef je led niet snel te vervangen. Op die manier bespaar je dus ook weer wat geld wat je weer ergens anders in kan investeren.

Pas er op dat het geen chaos wordt

Wanneer je licht in je tuin wilt is het wel van belang dat je ervoor waakt dat het geen chaos wordt. Let er dus op dat je niet op allemaal losse plekken verlichting plaatst. Doe je dit wel dan zal er in het donker geen echt pad gecreëerd zijn en dat is wel wat je wilt. Als je wilt voorkomen dat het een chaos wordt is het slim om een soort lijn te maken. Wil je dus een recht pad hebben, dan kun je bijvoorbeeld alleen aan de linkerkant verlichting ophangen. Hang de verlichting dan ook om de zoveel meter op.

Kijk of je iets specifieks in de tuin wilt uitlichten

Wat ook erg mooi kan zijn als je bijvoorbeeld een grote boom in je tuin hebt staan is om deze extra uit te lichten. Dit kun je doen door er bijvoorbeeld lichtjes in te hangen of rondom de boom spots in de grond te plaatsen. Op die manier licht je de boom letterlijk en figuurlijk uit.

Sfeerverlichting is ook altijd mooi

Naast dat je iets kunt uitlichten kun je ook sfeerverlichting door de tuin hangen. Stel je hebt een mooie grote tafel in je tuin staan, dan kan het leuk zijn als je hier ook leuke lampjes omheen hebt hangen. Zo kun je tot ‘s avonds laat gezellig buiten blijven zitten. Als je bijvoorbeeld een BBQ hebt georganiseerd dan is het wel zo leuk als je nog tot laat na kan blijven kletsen met vrienden of familie. Het is dan wel fijn als je elkaar tijdens het gesprek kunt zien. Sfeerlampjes kun je bij veel verschillende winkels aanschaffen. Bovendien heb je ook veel keus dus de kans dat er wat voor jou tussen zit is groot.

Misschien ook interessant: