Inspiratie om je keuken een make-over te geven

keuken make-over

Een van de belangrijkste plekken in het huis is natuurlijk de keuken. Het is immers de plek waar al het eten van het huishouden voorbereid, en vaak ook wel geserveerd wordt. Als je al een tijdje bezig bent in dezelfde keuken kan het natuurlijk wel gebeuren dat je daar een beetje tureluurs van word en dat je vind dat het tijd wordt om alles even een goede makeover te geven. Als jij nog op zoek bent naar een goedkope manier op jou keuken wat nieuw leven in te blazen moet je snel verder lezen! We zetten hier nog eventjes een paar gouden tips voor je op een rijtje.

Laat je keuken wrappen

Het zou heel goed kunnen dat je nog nooit van wrappen hebt gehoord. Wanneer je dat laat doen wordt er een dun folie op bepaalde oppervlakken van de keuken aangebracht(zoals de kastjes) waardoor alles een nieuwe look krijgt en eventueel ook een nieuwe kleur als je daar van houdt. Het is ook niet een langdurig process. In ieder geval is het een stuk sneller dan je hele keuken laten herbouwen. Je keuken wrappen duurt ongeveer een tot twee dagen. Als je een grote keuken hebt kan het natuurlijk wat langer duren, maar het kan in principe gewoon in een weekendje geregeld worden. In het kort, een goedkope en effectieve manier om je keuken een make over te geven.

Neem een paar leuke muurstickers

Als je een muursticker neemt ben je misschien bang dat dit sporen gaat achterlaten op de muur. Daar hoef je je in ieder geval geen zorgen om te maken. Muurstickers zijn speciaal ontworpen om makkelijk te verwijderen te zijn en zijn ook gewoon makkelijk te plaatsen. Kwa installeer tijd ben je nog geen vijf minuten bezig. Het is letterlijk gewoon een kwestie van een sticker plakken. Je hebt ook keuze uit ontzettend veel leuke designs en als je wilt kan je vaak zelfs gewoon je eigen design laten ontwerpen. Wil je dus een manier om alles op te vrolijken, maar wil je hier niet permanent aan vast zitten? Dan zijn muurstickers een geweldige optie.

Zorg voor een open look

Als we het hebben over een open look kan het soms ook heel fijn zijn om bijvoorbeeld de bovenste kastjes van de keuken weg te halen en in plaats daarvan wat plankjes op te hangen. Hierdoor krijgt de keuken een veel opener gevoel. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat dat ruimte is die ja kan missen, maar dat kan je uiteraard altijd het beste zelf inschatten.

Verfris de achterwand van de keuken

Je kan natuurlijk altijd een nieuw behangetje of een nieuw likje verf over de achterwand heen gooien. Maar folie is ook een goede optie om ervoor te zorgen dat je echt een specifieke look creëert. Als je dit dan ook nog kan combineren met de muurstickers kan je hele toffe diepte effecten creëren met een beetje creativiteit. Ook is een wijnkast een ideale eyecatcher voor in de keuken.

Vervang de deurgrepen

Je staat er waarschijnlijk nooit bij stil, maar het vervangen van alle door hendeltjes kan je keuken een hele nieuwe look geven zonder dat je daar al teveel geld aan kwijt bent. Je kan natuurlijk ook 24 karaat gouden hendels bestellen, maar een beetje gezond verstand is hier al meer dan genoeg leidend.

Misschien ook interessant: