Een kluswoning gekocht: een goede voorbereiding is het halve werk!

kluswoning gekocht

Heb je een nieuwe woning aangekocht en moet er nog flink geklust worden? Misschien ben je over de locatie ontzettend tevreden, maar moet er aan de binnenkant van het huis nog heel wat worden gedaan. Het kan dan zijn dat je het huis in zijn geheel gaat opknappen en er binnenkort een verbouwing op de planning staan. Dat is natuurlijk een flinke klus. Het is dan handig om een plan te hebben, er komt namelijk echt heel wat bij kijken. Het begint natuurlijk bij de aankoop van het huis, maar weet jij wat er allemaal moet gebeuren wanneer je aan de slag gaat met een verbouwing? Lees snel verder:

Zelf aan de klus of de klus uitbesteden?

Natuurlijk is het belangrijk om als allereerst je wensen in kaart te brengen. Wat moet er aan de woning gedaan worden en is het mogelijk om dit zelf te realiseren? Er zijn namelijk erg handige mensen, maar niet iedereen is even handig. De een heeft twee linker handen terwijl de ander zelf super handig is. 

Ben je zelf handig? Dan kan het je veel geld besparen om het zelf (gedeeltelijk) te doen. Uiteraard is het belangrijk om hier de gewenste spullen voor te hebben voordat je daadwerkelijk aan de klus gaat. Alle materialen moeten binnen zijn op het moment dat je er mee aan de slag gaat, maar ook wanneer er eerst gesloopt gaat worden moet je goed voorbereid zijn.

Werkkleding kopen is dan één van de dingen die je als eerst moet doen. Werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen gebruik je namelijk bij het slopen, maar ook bij het klussen. Deze speciale kleding beschermt jou tijdens de klus. Je kunt hierbij denken aan werkschoenen, handschoenen, een werkbroek, maar ook stofmaskers zijn belangrijk te dragen tijdens een verbouwing.

Bij grotere verbouwingen is het vaak wenselijk om hulp te hebben of het werk deels uit te besteden. Met name wanneer er een uitbouw gerealiseerd moet worden is dit vaak het geval. Daarbij is het vaststellen van een budget ook erg belangrijk.

De kosten van een verbouwing

Natuurlijk kan geen verbouwing met een andere verbouwing vergeleken worden. Een vaste prijs bepalen voor een verbouwing is dan ook erg lastig. Het ligt er maar net aan wat jij wilt doen of laten doen. Het is goed om in ieder geval offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Er kan namelijk nogal een verschil zitten tussen de verschillende klusjesmannen en aannemers. Ga altijd voor de match die het beste voor jou voelt.

Ga je dus binnenkort een kluswoning opknappen? Dan is het belangrijk om eerst je wensen op te schrijven en hierbij een kostenplaatje te realiseren. Houdt hierbij rekening met het budget dat je kan en wil uitgeven aan de verbouwing van de kluswoning. Wanneer je handig bent, ga dan vooral zelf aan de slag! Het kan je veel geld besparen en wanneer je de juiste voorzorgmaatregelingen hebt getroffen, zoals de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkleding, moet het helemaal goed komen.

Liever uitbesteden aan een prof? Noteer dan zeker wat je wensen zijn, wat je budget is en wat echt moet gebeuren. Ga voor de partij die het beste bij jou en je wensen past. Bekijk hierbij uiteraard de ervaring, reviews en kosten. Zet ze lekker aan het werk en geniet van het eindresultaat!

Misschien ook interessant: