Wat zijn alle gevolgen van een ontstopping?

gevolgen van een ontstopping

Een ontstopping verhelpen is van groot belang. Het is vervelend wanneer de riolering niet naar behoren werkt. Dit kan namelijk flink wat problemen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het water dan simpelweg niet wegloopt en je dus overstromingen met vuil water kunt veroorzaken. Dit is misschien wel het grootste probleem. Dat neemt niet weg dat er ook andere gevaren bestaan. Daarover leer je in dit artikel meer.

Schade aan de riolering

Wanneer de riolering verstopt is geraakt, dan kan dat ook voor schade zorgen. In de eerste plaats gaat het dan om schade aan de riolering. Omdat deze het water niet kan verwerken, zal het water andere wegen naar buiten zoeken. Dat is altijd de zwakste plek in het net. Waar dan ook het eerste iets kapot zal gaan. Het water stroomt naar buiten en kan ook op andere plekken schade aanrichten. Dit is ook belangrijk om mee te nemen in dit probleem.

Tip: een loodgieter in de buurt nodig? Zoek eenvoudig online.

Schade aan de woning

Doordat de riolering verstopt zit, is het ook zo dat het water misschien wel voor lekkages zorgt. Wat dan ook weer betekent dat het op andere plekken schade kan aanrichten. Dit kan zelfs heel gevaarlijk worden. Bijvoorbeeld wanneer de constructie wordt aangetast. In dat geval is het dan dus ook wel zaak om er tijdig bij te zijn om dit te voorkomen. Dit is ook een gevolg van een verstopping van de riolering waarop je moet letten.

Slecht voor de gezondheid

Het is ook nog gewoon eens slecht voor de gezondheid. Wanneer je met water te maken hebt, dan kan dat tot schimmels leiden die je gezondheid aantasten. Ook het water zelf is niet heel erg schoon. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat dit gewoon weg kan lopen. Je wilt geen gezondheidsschade oploopt alleen maar omdat je systeem niet naar behoren werkt. Een ervaren loodgieter erbij betrekken is dus ook wel heel belangrijk. Die kan helpen om dit aan te pakken.

Misschien ook interessant: