3 verschillende type binnendeuren in jouw huis

type binnendeuren

Als je je huis wilt verbouwen of een nieuw huis aan het bouwen bent, dan is het ook van belang na te denken over welk type binnendeuren je in jouw huis wilt hebben. Een deur is veel meer dan alleen een manier om een kamer af te sluiten. Het soort binnendeur dat je kiest, kan ook een extra manier zijn om je interieurstijl te onderstrepen. Het geeft een bepaalde sfeer in je huis en dat geeft je huis ook weer een bepaalde uitstraling. Door hier goed over na te denken en goed rond te kijken, vind je vanzelf het perfecte type binnendeuren voor in jouw huis. 

3 populaire types

Er zijn 3 verschillende type binnendeuren die op het moment ontzettend populair zijn. Dit zijn de wit afgelakte binnendeuren, de paneeldeuren en de taatsdeuren. Welke jij graag in je huis wilt, hangt van jouw persoonlijke voorkeur af. Bijna elke woning heeft wel een witte binnendeur. Een mooie witte deur kan ook best mooi zijn in het interieur. Dit maakt ook dat dit type binnendeur toch het meest gekozen wordt voor in huis. Of dit ook een binnendeur voor jou is, hangt van jou en je huis af. 

Paneeldeuren

Paneeldeuren zijn deuren welke iets luxer zijn. Deze hebben in sommige gevallen glas waar je doorheen kunt kijken en bij andere deuren weer niet. Ook hierbij gaat het om persoonlijke smaak en stijl. Zo’n paneeldeur kan wel heel veel sfeer en uitstraling geven aan een huis. Vaak is dit type binnendeur vrij tijdloos. Het past namelijk in heel veel stijlen en dit type deur gaat dan ook al jarenlang mee. Menig huis heeft 1 of meerdere paneeldeuren en je zult al snel merken dat dit het huis een bepaald karakter geeft. Als dit bij jouw stijl past, is dit type binnendeur wat voor jou.

Taatsdeuren

Als laatste type deur is de taatsdeur ook populair. Dit type deur zit niet met een scharnier aan een deurkozijn. Een taatsdeur wordt gemonteerd aan de vloer en het plafond. Dit zorgt ervoor dat een taatsdeur naar beiden kanten kan openen. Dit type deur is heel opvallend voor een woning helemaal als je kiest voor een glazen taatsdeur. De taatsdeuren zijn in veel gevallen voorzien van gehard veiligheidsglas en daardoor heel sterk. Mocht je denken dat dit wat is voor jouw huis, dan vind je voorbeelden van een taatsdeur als binnendeur hier. Je kunt zo’n taatsdeur als enkel, maar ook als dubbele deur krijgen.

Misschien ook interessant: