Je eerste huis kopen? Dit zijn zaken om op te letten

eerste huis kopen

Als je je eerste huis gaat kopen, zul je wel heel erg gelukkig en gespannen zijn om dit te doen. Aangezien je nog niet eerder in de situatie hebt gezeten, is het belangrijk om te weten op welke zaken je moet letten. Je zult namelijk ontzettend veel informatie naar je toe geslingerd krijgen en dan is het van belang dat je weet wat er precies belangrijk is. Je moet dan eerst wel je droomhuis zien te vinden natuurlijk. Misschien zou je eens moeten kijken op NieuwWonen Stedendriehoek voor nieuwbouwwoningen in het leuke dorp Diepenveen. Voor hetzelfde geld zit je droomhuis er tussen.

Een aankoopmakelaar inschakelen

Een van de dingen waar je op moet letten, is dat het misschien verstandig is om een aankoopmakelaar in te schakelen. Zo’n makelaar weet namelijk precies hoe onderhandelingen gaan en kan je helpen om de prijs zo ver mogelijk te drukken. Verder is het goed om voor je hypotheek meerdere banken of aanbieders te bezoeken. Ga niet direct op het eerste aanbod in, maar vergelijk de verschillende aanbieders om de beste deal te krijgen. De hypotheken en voorwaardes kunnen erg verschillen per bank en daarom is het belangrijk dit goed na te kijken alvorens je met een aanbieder in zee gaat.

Een betaalbare notaris

Als je een huis gaat kopen, zul je in de meeste gevallen een notaris moeten inschakelen. Aangezien de tarieven voor notarissen vrijgegeven zijn, kun je bekijken welke notaris het voordeligst is. Zo kun je zelf een notaris kiezen waar je een beetje geld op kunt besparen. Zo kun je makkelijk honderden euro’s besparen bij het kopen van een nieuw huis. Zet daarnaast ook alles wat je doet op papier. Als het om een mondelinge afspraak, om onderhandelingen of een bod gaat, zorg dat je het op papier hebt staan en laat de makelaar het direct naar je toesturen. Zie ook deze tips voor het vinden van een notaris.

Een realistisch bod

Het laatste waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw huis, is dat je een goed bod doet op je droomhuis. Dit klinkt misschien raar, maar is wel belangrijk. Biedt minder geld dan de vraagprijs, maar zorg wel dat je een goed en realistisch bod doet. Anders kom je namelijk niet bepaald geloofwaardig over. Het is daarbij goed om je niet de kop gek te laten maken door een verkoper of makelaar als ze zeggen dat er veel mensen interesse hebben. Bekijk daarbij hoe lang het huis al te koop is om te weten hoe het zit.

Misschien ook interessant: