7 badkamer kleurtrends van dit jaar

7 badkamer kleurtrends van dit jaar

Elke kleur heeft zijn onderscheidende karakteristieke en psychologische waarde. Als je dit eenvoudige principe begrijpt, kan je gemakkelijk de juiste kleuren voor jouw badkamermeubels kiezen. Je hoeft je weliswaar alleen maar te verdiepen in de verschillende kleuren, maar voordat je de kleuren van jouw badkamermeubels op de shortlist plaatst, moet je ook de exacte sfeer visualiseren die je voor de hele badkamer wenst. Doe er alles aan om alleen de kleuren te gebruiken die je een comfortabel gevoel geven en die een echte weerspiegeling zijn van jouw persoonlijkheid. In dit artikel bespreken we de meest populaire badkamerkleuren van dit jaar.

1. Wit

Wit is één van de mooiste badkamermeubelkleuren voor het creëren van een strakke en heldere look voor elke badkamer. Deze zachte kleur verbetert de esthetiek van jouw badkamer, ongeacht de grootte en vorm. Wit gekleurde badkamermeubels geven zelfs in een kleine badkamer de illusie van ruimte. Wit is ook de meest voor de hand liggende kleuroptie, die bewezen heeft tijdloos te zijn en zal nog lang in de mode blijven.

2. Goud

Goud is een levendige en veelzijdige kleur die jouw badkamer transformeert en meteen vrolijk maakt. Voeg een klein detail toe met goud om de uitstraling van het interieur te benadrukken. Omdat goud verkrijgbaar is in verschillende tinten, kun je zeker de perfecte tint vinden die bij je stijldromen past. Goud symboliseert rijkdom en welvaart. Aangezien goud de bestaande ontwerpstijl accentueert, kan je een subtiele goudtint of een krachtigere tint gebruiken om jouw badkamer te verjongen en jouw ideale sfeer te bereiken.

3. Grijs

Grijs bestaat nu bijna een decennium als moderne badkamerkleur, maar de kleur is nog steeds populair. Grijs gekleurde badkamermeubels passen uitstekend bij wit om jouw badkamer een luchtig en ruimtelijk gevoel te geven. Zoals je kunt zien, bieden strakke grijze badkamerkasten met een beetje wit voldoende opslagruimte, zonder rommelig over te komen. Deze eigentijdse kleur garandeert ook een unieke esthetiek, ongeacht de inrichting van jouw badkamer.

4. Zwart

Zwart neemt een bijzondere plaats in badkamerinterieurs. Deze populaire kleur zal naar verwachting de komende maanden nog veel vaker terugkomen in gekleurd badkamermeubilair. Deze conventionele kleur is formeel maar toch waardig en sterk. Het heeft een stoere uitstraling. Zelfs als je in badkamermeubels zwart als hoofdkleur gebruikt, geeft het een sublieme kracht aan het totale decor.

5. Hout

Hout zorgt voor een rustieke en natuurlijke sfeer in je badkamer. De rustieke, maar vooral ook karakteristieke kleur en textuur van hout contrasteer perfect met de doorgaans strakke vormen in een badkamer en zal nooit uit de mode raken. Natuurlijk licht kan bovendien het kleurenschema van hout van de badkamer opfleuren.

6. Blauw

IJzig blauw of lichtblauw, de kleur van de lucht en de oceaan, is een populaire blauwtint. Je zal het heerlijk vinden om naar deze rustgevende kleur te staren, aangezien deze voor een vredige en kalme sfeer zorgt. Wanneer je blauw combineert met een overvloed aan wit en zwart, is het resultaat rustgevend en toch gedurfd.

7. Groen

Groen is een ontzettend kalmerende kleur en het werkt dan ook stress verlagend, omdat het je  helpt ontspannen. Met deze kleur kun je ook je badkamer gezellige maken. Het toenemende belang voor een schoon milieu, elektrische auto’s, zonne-energie, groen textiel en gerecyclede producten zorgen er ook voor dat we groen in het algemeen steeds meer gaan waarderen. Wanneer je jouw badkamermuren groen schildert, haal je de buitenwereld naar binnen. Maar je kunt groen ook naar binnen halen met behulp van accessoires of planten natuurlijk. Bovendien vormt groen een mooie aanvulling op andere aardetinten die door de natuur zijn geïnspireerd, zoals bruin, zand en taupe.

Er zijn natuurlijk nog veel meer kleuren mogelijk die je kunt toepassen in je droombadkamer. Met het bovenstaande tips hopen we je in ieder geval een stukje op weg te hebben geholpen.

Misschien ook interessant: