Redenen om regelmatig een bad te nemen

bad

De temperaturen nemen steeds sneller af. De winterliefhebbers kijken al een jaar lang uit naar dit moment. De zomerliefhebbers stellen de dalende temperaturen het liefst het hele jaar uit. Ach, we zullen ons er toch bij neer moeten leggen. Dit seizoen is ideaal om jezelf eens extra in de watten te leggen.

Indien jij je liever in een strandbedje bevindt dan een slee zal dit seizoen hoogstwaarschijnlijk een grote uitdaging zijn. Als warmteliefhebber is er dan geen andere keuze dan regelmatig een heerlijk, warm bad nemen. Badderen blijkt immers positieve effect te hebben op zowel de mentale als fysieke gezondheid.

Betere nachtrust

Door een à twee uur vooraf het slapengaan te badderen, zul je een betere nacht tegemoet gaan. Doordat de warmte van het badwater je bloedvaten opzet, zal de huid na het bad sneller afkoelen. Bij de natuurlijke temperatuurcyclus zal het lichaam gedurende de nacht altijd al afkoelen, waardoor dit proces bij het nemen van een bad zal versnellen. Hierdoor zul je sneller in een diepere slaap komen en een betere nachtrust tegemoet gaan.

Betere bloedsomloop

Zoals benoemd in bovenstaande tekst zullen de bloedvaten wijder open staan als je een bad neemt. Dit effect zal ook invloed hebben op de bloedcirculatie van het lichaam. Een betere bloedcirculatie zal leiden tot een betere doorbloeding van het hart, dat op zichzelf weer leidt tot een verbetering van de gezondheid.

Stressbestendiger

Personen met sombere gevoelens hebben, gedurende de dag, een vrijwel constante lichaamstemperatuur. Doordat de bloedvaten wijder open zullen staan, zal de lichaamstemperatuur dalen. Hierdoor is het mogelijk om de natuurlijke lichaamstemperatuurcyclus te herstellen. Dit herstel is merkbaar in de emoties: een mens zal bij een goede lichaamstemperatuurcyclus positiever in het leven staan en stressbestendiger zijn.

Een luxe bad

Indien je niet beschikt over een bad of simpelweg voor een luxere editie wilt gaan, is het mogelijk om een opblaasbare jacuzzi te plaatsen. Het opblaas bubbelbad is overal te plaatsen, denk aan de tuin, het balkon of de serre. Zodra het bad niet meer gebruikt wordt, is het gemakkelijk op te bergen om op een later moment weer te herplaatsen.

Misschien ook interessant: