Bouwcontainer plaatsen: waar op letten?

Bouwcontainer

Als je een bouwcontainer laat plaatsen dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo moet je wel voldoen aan een aantal regels, indien je graag een bouwcontainer wil plaatsen voor de verbouwing die je op korte termijn wenst af te ronden. Bij een container huren is het van belang om te kijken naar de afmetingen die de container heeft. De container moet bijvoorbeeld binnen de ruimte passen die jij beschikbaar hebt. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met btw, waardoor de kosten voor de container hoger kunnen oplopen dan in eerste instantie het geval was.

Regels voor de container

Om de container te plaatsen is het belangrijk om te voldoen aan een aantal regels. Zo moet je bijvoorbeeld bij het huren van een container bij Paridon Containers wellicht een vergunning aanvragen. Dit is iets wat je bij de gemeente kunt doen. Als de container kleine afmetingen heeft dan is een melding wellicht ook voldoende. Belangrijk is om voldoende ruimte om te container te hebben en dat er door de container niks op straat geblokkeerd wordt.

Ondergrond van de container

De container moet stevig staan, als de container gaat schuiven kan dat namelijk een gevaar op de weg zijn. Zorg er dus voor dat de container die jij hebt gehuurd op een stabiele ondergrond staat om ongelukkig te voorkomen. Voor de objecten die je huurt geldt tevens dat deze een vergunning moeten krijgen. Het is mogelijk om de container te verplaatsen indien dat voor jou handig is. Let hierbij wel op de omgeving en kies bijvoorbeeld voor een container met wieltjes.

Eigen terrein

Het is mogelijk om de container te plaatsen, zolang dit maar op eigen terrein gebeurt. Als de container niet op eigen terrein staat moet je hierover afspraken maken met de gemeente. Vraag expliciet toestemming om de container op openbare ruimte te plaatsen. Verder ben je als huurder zelf verantwoordelijk over de container. Zorg er verder voor dat je de container huurt bij een bedrijf dat dicht bij jou in de buurt ligt, aangezien je hiermee extra kosten verbonden aan transport kunt voorkomen. Wil je een container huren in Amsterdam of een andere drukke stad? Informeer dan altijd bij de gemeente naar de regelgeving. Vaak is het nodig om een melding te maken.

Misschien ook interessant: