Een alarmsysteem kopen voor je huis: waar moet je opletten?

alarmsysteem kopen voor je huis

Wie wil zich niet veilig voelen in eigen huis? Een alarmsysteem kan voor dit veiligheidsgevoel het juiste antwoord bieden. Maar aan welke parameters moet een goed veiligheidssysteem voldoen? Dit hangt van verschillende factoren af. Er zijn verschillende soorten veiligheidssystemen die kunnen worden geïnstalleerd. Een overzicht in een notendop welke alarmsystemen het meest populair zijn.

Een huisbeveiliging als tool om een inbraak te vermijden

Hoe je het ook wendt of keert. Uit nuchtere cijfers blijkt dat er in Nederland elke tien minuten een diefstal plaatsvindt. Het is overigens bewezen dat het voor een inbreker een koud kunstje is om in nog geen halve minuut tijd een diefstal te plegen als het huis niet beveiligd is. Hoe voorkom je deze vorm van criminaliteit? Dit is mogelijk op 2 manieren. Ofwel plaats je sloten van hoogwaardige kwaliteit of zet je een veiligheidssysteem op touw volgens je eigen criteria en volgens je persoonlijk verlanglijstje.

Verschillende typen alarmsystemen

Wie een alarmsysteem in huis wil halen, heeft de keuze uit verschillende mogelijkheden. Een klein overzicht:

  • Paniekalarm voor oudere personen

Welk type alarmsysteem je nodig hebt hangt af van je persoonlijke wensen en ook je individuele situatie. Zo is een paniekalarm ideaal voor oudere mensen om te activeren. Stel dat overvallers van plan zijn een homejacking uit te voeren, dan is een paniekalarm de meest geschikte oplossing. Het is op dat ogenblik uiterst belangrijk dat er zo snel mogelijk hulp wordt geboden. Het alarmsignaal komt bij activering automatisch in de meldkamer van de hulpdiensten.

  • Camerabeveiliging als preventie

Een camerabeveiliging bewijst vaak zijn nut als preventief hulpmiddel. Het geeft je een inkijk in verschillende situaties zoals dat het geval is bij overvallen en inbraken. Je ziet de videobeelden meteen en je hebt ook de mogelijkheid om ze achteraf opnieuw te bekijken. Dit betekent uiteraard niet dat je met camerabeelden de inbrekers buiten de deur houdt. Een ongenode indringer wordt wel afgeschrikt als er een camera in de buurt hangt. Door die beeldregistratie geven dieven vaak er de brui aan.

Kijken wie aan de deur aanbelt

Als je ’s avonds laat geen deur meer wil openen voor wie onaangekondigd aan de deur staat, kan beroep doen op een intercom- en videosysteem. Dit systeem geeft een bijkomende veiligheid en vormt een extra controle. Via deze methode beslis je immers op eigen houtje of je de voordeur open doet of niet. Daarnaast heb je de optie om met dit systeem, rond de woning een automatische verlichting te laten inschakelen wat zorgt voor een groter veiligheidsgevoel. Voor een alarmsysteem bent u bij Pro-Alarm aan het juiste adres.

Misschien ook interessant: