Een kast voor de woonkamer: de 5 beste opties

kast voor de woonkamer

De woonkamer is een ruimte bedoeld voor rust, gezelligheid en comfort. Maar dan moet je ook de gepaste uitstraling hebben. Een eenvoudige manier om een gepaste look in je woonkamer te krijgen, is door het introduceren van een kast. En dan heb je echt de mogelijkheid om de woonkamer te voorzien van een look die goed past bij jouw wensen en stijl. In dit artikel geven we je enkele ideeën voor een kast in de woonkamer.

Er zijn heel wat kasten voor de woonkamer. Vaak genoeg zijn ze goed voor meerdere doeleinden. De beste opties zijn:

  • Boekenkast
  • Wijnkast
  • Vitrinekast
  • TV-meubel
  • Halkast

Een retro nuance met een wijnkast

De wijnkast is een geweldige optie om een klassieke look in je woning te krijgen. Je kunt dan een kast kopen die goed de bestaande kleuren in de woonkamer complementeert, maar ook het op maat laten maken is mogelijk. Je kunt dan zelf de kleuren en het materiaal kiezen. De exotische uitstraling alsook het functionele aard maken deze kast een goede optie voor een woonkamer met meubels die zorgen voor een retro ambiance.

Een vitrinekast om te pronken

Heb je heel wat spullen waarmee je graag wil pronken? Dan doe je dat het best met behulp van een vitrinekast. Zo’n kast met een glazen schuifraampje geeft je de nodige ruimte om je toffe accessoires uit te stallen, terwijl die altijd nog veilig zijn — kinderen kunnen er niet bij. Ook kun je een kast kiezen met zowel glas als hout, waardoor je het onderste deel kunt gebruiken als opbergplaats.

Boekenkast voor de boekwurm

Een boekenkast is een andere mogelijkheid om een klassieke, retro look in de woonkamer te halen. Een boekenkast zorgt voor een complete look. Geen zin in TV? Plof dan neer op de bank met een leuk boek — perfect voor de boekwurm. Ook een goede activiteit voor de gasten op bezoek. Niet meer zoeken naar boeken. Je haalt in een oogopslag je favoriete boeken van de rek.

Halkasten: een open kast voor decoratieve accessoires

Vaak zie je gesloten kasten in de woonkamer. Maak het wat spannend met een open kast zoals een halkast. Deze geeft een luxe, trendy uitstraling aan je woonkamer en is daarnaast handig voor het tentoonstellen van decoraties. Deze kunnen glazen accessoires zijn of eenvoudige planten, je hebt heel wat keus. Een halkast zorgt daarnaast voor een luchtige ruimte of look.

Woonkamer meubels voor de TV

Een kast kopen voor de TV? Ja, dat is een handige optie, ook al is de TV aan de muur bevestigd. Een stijlvol TV-meubel is handig voor de apparaten of accessoires in de woonkamer. Denk dan maar aan de PlayStation of afstandsbediening. Daarnaast heb je ook plek voor het opbergen van spullen en kun je die ook gebruiken voor het decoreren.

Misschien ook interessant: