Inspiratie om een jongenskamer in te richten

jongenskamer inrichten

Jongenskamer inspiratie vinden kan overal. Wanneer je voor jouw zoon een leuke kamer wilt bouwen, dan hoef je maar te kijken naar wat zijn hobby’s zijn en wat er allemaal voor te krijgen is. Op die manier kan je dan al snel veel bereiken. Al kijk je natuurlijk naar veel meer dingen. Zo moeten bijvoorbeeld ook de meubels er goed in passen. Dit is per levensfase weer anders. Daarom is het ook goed om hiernaar te kijken. De volgende tips helpen je daarbij.

De rol van het bed

Wanneer je naar jongenskamer inspiratie zoekt, dan is het misschien slim om eerst naar het bed te kijken. Dit speelt namelijk een centrale rol in de kamer. Wanneer het om hele jonge jongens gaat, dan is het leuk om met een bijzonder bed te komen, denk aan een hoogslaper of een bed in een bijzondere vorm. Wordt jouw zoon al iets ouder, dan is vooral een jongensbed dat lekker comfortabel is van belang. Het is dus altijd slim om het inrichten van de kamer te beginnen met het uitzoeken van een bed.

De andere meubels

Het volgende punt van aandacht zijn de andere meubels. Een goed tv-meubel waar de televisie en de gameconsole in kunnen is in ieder geval van belang. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar een bureau om het huiswerk aan te maken. Wanneer je al dit soort elementen goed hebt uitgezocht, kan je ook kijken op welke manier je alles goed bij elkaar kan passen. Zo houd je ook nog ruimte over voor die lekkere luie stoel waar hij in kan hangen.

Zo kaal als mogelijk

Het klinkt misschien gek, maar als het om jongenskamer inspiratie gaat, dan is het misschien verstandig om te bekijken hoe je de kamer verder zo kaal als mogelijk kan houden. De muren worden toch wel vol geplakt met posters van zijn helden. Daar hoef je dus zelf als ouder niet veel aan te doen. Wanneer je er gewoon voor kiest om de muren in een mooie effen kleur te verven, dan ben je al een heel eind op weg om er een geschikte kamer van te maken. Dat is meer dan voldoende.

Misschien ook interessant: