Dit is de ideale hoogte voor de wastafel

hoogte wastafel

Wil je weten wat de ideale hoogte is van een wastafel? Als je van plan bent om een nieuwe wastafel te plaatsen in je badkamer, dan wil je natuurlijk wel dat deze op de juiste hoogte hangt. Maar wat is eigenlijk de ideale hoogte voor een wastafel? Je leest het in onderstaande blog.

De standaard hoogte van een wasbak

Als een woning wordt opgeleverd wordt meestal de standaard hoogte van 80 centimeter aangehouden. Maar de meeste Nederlanders hebben eigenlijk liever een wastafel die nog iets hoger hangt. Wat voor jou de ideale hoogte is van de wastafel is afhankelijk van jouw lichaamsbouw- en lengte. Als je wat kleiner bent wil je waarschijnlijk dat de wasbak wat lager hangt, en andersom wil je natuurlijk niet te veel hoeven bukken.

De ideale hoogte van jouw wasbak

Wat is dan voor jou de juiste hoogte? Als je al een wasbak hebt, kun je daarvan afleiden of deze voor jou op de juiste hoogte hangt. Hangt er nog geen wasbak, ga dan op ongeveer 50 centimeter van de muur staan waar de wastafel moet komen. Strek je armen licht gebogen schuin voor je uit, alsof je je handen aan het wassen bent. De bovenkant van je handen is min of meer de bovenkant van de wasbak. Teken vervolgens een lijn op de muur waar de bovenkant van de wasbak zou moeten komen en plaats de wasbak.

Misschien ook interessant:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.