3 tips voor een brocante inrichting

Brocante inrichting

In dit artikel vind je tips voor een brocante inrichting. Hou je er ook zo van om rommelmarkten af te struinen naar brocante voorwerpen? En wil je daar graag je huis mee inrichten? Het is niet altijd even makkelijk om precies die objecten te vinden om jouw interieur compleet te maken. In dit artikel geven we je daarom 3 tips voor een complete brocante inrichting.

1. Speur stad en land af

Voor een brocante inrichting moet je wel wat moeite doen. Het ligt namelijk niet net als bij de Ikea op voorraad. Als je een echte brocante jager bent dan staar je je niet alleen blind op Marktplaats, maar ga je alle vlooienmarkten af en keer je alle kringloopwinkels binnenstebuiten. Kijk ook bij je oudtante op zolder en ga de ochtend nadat het grofvuil is buitengezet al vroeg op pad om bijzondere objecten te vinden. Probeer ook eens de vlooienmarkten in België of Frankrijk, waar je vast nog meer brocante kunt vinden.

2. Creëer zelf een brocante uitstraling

Niet alle brocante is echt oud, of vintage. Je kunt tegenwoordig veel brocante kopen dat gemaakt om er doorleefd uit te zien. Je kunt ook heel makkelijk zelf meubels een brocante uitstraling geven. Koop een houten tafel en schuur deze licht op. Schilder de tafel dan in een typische brocante kleur als oud roze of mintgroen. Schuur als de verf droog is de tafel om slijtplekken te imiteren. Poets met een oude doek ook nog wat bruine verf in groeven om de doorleefde look compleet te maken.

3. Combineer oud met nieuw

Kun je niet al het brocante vinden wat je zoekt? Je kunt dan ook overwegen om een modern interieur te combineren met allerhande brocante voorwerpen. Als je een modern industrieel interieur hebt creëer je met wat brocante metalen voorwerpen al snel een soort steampunk sfeer. Als je juist van warme kleuren en een landelijke stijl houdt geef je met wat brocante houten elementen je huis een nostalgische uitstraling. Zoals bijvoorbeeld een houten hondenmand. Gebruik je fantasie om de perfecte brocante inrichting te maken.

Misschien ook interessant: