Waar op letten bij een PVC vloer kiezen?

PVC vloer kiezen

Je wilt een nieuwe vloer, maar wat ga je kiezen? Er zijn zoveel opties. Laminaat, tapijt, hout, beton en ga zo maar door. Je kunt ook kiezen voor een pvc vloer. Maar waarom zou je hiervoor kiezen? Dat ga ik je in deze blog uitleggen. Kun je niet langer wachten? Lees dan gauw verder.

Welke types pvc vloer zijn er?

Pvc vloeren zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt kiezen voor een betonlook, maar ook voor een warm houtmotief. Daarnaast kun je kiezen of je plak pvc wilt of click pvc. De naam zegt het al plak pvc dat plak je op je vloer. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat je vloer super glad is. Daarmee voorkom je dat je oneffenheden in je vloer krijgt. Voor click pvc geldt hetzelfde. Het voordeel van dit type pvc is dat je het gemakkelijk zelf kunt leggen. Je hoeft namelijk alleen de planken aan elkaar te klikken. Bij plak pvc is dit veel moeilijker. Beide types zijn geschikt voor vloerverwarming. Voor een optimale geluidsdemping is het aan te raden om gebruik te maken van een ondervloer. Ga je pvc leggen in een appartement? Dan ontkom je vaak niet aan een ondervloer er zijn namelijk strenge geluidsnormen voor vloeren. Om hieraan te voldoen kun je dus gebruik maken van een ondervloer. Dit is te koop bij vloerenspeciaalzaken zoals Strijker Verf & Wonen.

Rechte planken of visgraatmotief?

Als je de keuze tussen plak pvc of click pvc hebt gemaakt dan ben je er nog niet. Daarna moet je gaan kiezen tussen een visgraatmotief of gewoon rechte planken. Tegenwoordig wordt het steeds populairder om een visgraatmotief te nemen. Wil jij dit ook in je huis? Laat dit dan doen door een vakman. Het leggen van dit motief is namelijk een moeilijk klusje. 

De pvc vloer toplaag

De toplaag van je pvc vloer is erg belangrijk. Hoe dikker deze is hoe minder slijtage er optreed. Wil je dus een vloer die lang meegaat? Kies dan voor een dikke toplaag. Hierdoor weet je zeker dat je niet over een paar jaar weer een nieuwe vloer moet kopen. Ook onderhoud bepaalt hoelang je pvc vloer meegaat. Zorg ervoor dat je meubels viltjes onder de poten hebben. Hierdoor voorkom je dat er krassen ontstaan.

Misschien ook interessant: