Waarom een cementdekvloer aanleggen?

cementdekvloer aanleggen

Het verschil tussen beton en cementdekvloer begrijpen kan moeilijk zijn voor mensen die niet bekend zijn met de betonvloerenindustrie. We zijn hier om enkele veelvoorkomende misvattingen tussen beton en cementdekvloer weg te werken.

Wat is cementdekvloer ?

De cementdekvloer wordt vaak verward met beton en is anders dan beton. Een dekvloer is een dunnere laag beton die meestal over een basisvloer wordt gegoten om een ​​gladde vloercoating te vormen die een sterke fundering vormt voor de bovenste vloer.

De cementdekvloer is niet van beton

Hoewel de ‘chemie’ tussen de twee niet al te ongelijk is (het concrete creatieproces is bijna identiek), zijn er een paar belangrijke verschillen die de twee scheiden. De belangrijkste verschillen zijn:

– De grootte van aggregaten
– De kwaliteit van cement
– Mix consistentie
– Cement afwerking
Het grootste verschil tussen de twee is het beoogde gebruik van de materialen.

Wat is het verschil tussen cementdekvloer en beton?

Het maken van beton vereist een grover mengsel in vergelijking met dekvloer. Beton heeft hardere, grotere aggregaten nodig om extreme duurzaamheid en een lange levensduur te bereiken. Het grovere mengsel geeft beton zijn duurzame levensduur. Dit is de reden waarom beton de go-to is voor de overgrote meerderheid van industriële gebieden in Nederland. Het blijft het meest populaire door de mens gemaakte materiaal in zowel de bouwsector als de wereld.

Ter vergelijking: cementdekvloer gebruikt bijna de helft van de hoeveelheid toeslagstoffen die in cement wordt gebruikt, waardoor het mengsel gladder wordt. Hoewel het van nature niet zo duurzaam is als beton, is dit niet het primaire doel. De dekvloer wordt gewoonlijk aangebracht op betonnen platen, wat later een afwerking toevoegt aan commerciële en residentiële vloeren. Een dekvloer wordt meestal gebruikt om de betonplaten te bedekken, zodat tapijt, tegels, houten vloeren of topcoatings van hars kunnen worden aangebracht. Bovendien wordt dekvloer ook gebruikt om vloeren te kleuren. Als een dekvloer nodig is in gebieden met veel verkeer (commerciële locaties, zoals restaurants, universiteiten enz.), Dan zal de cementdekvloer moeilijker moeten zijn om het verkeer te weerstaan.

Interne doeleinden

Een cementdekvloer wordt vaak gebruikt voor interne doeleinden, zoals het afdekken van verwarmings- en thermische isolatiesystemen. Ze zijn een ideaal alternatief voor beton omdat ze duurzaam blijven en glad genoeg zijn om extra vloerbedekking mogelijk te maken (tapijt, hout enz.).

Moet ik mijn vloer egaliseren?

Als u uw vloerverwarming wilt bedekken en / of een stevige, gladde fundering voor uw laatste vloer wilt creëren, moet u uw vloer afwerken. Het is ook vereist als uw huidige vloer ongelijk is, aangezien dit de structurele integriteit van de vloer kan beïnvloeden wanneer / als de bovenste vloerlaag wordt geïnstalleerd.

Misschien ook interessant: