Wat is een isolerende voordeur?

isolerende voordeur

Het verduurzamen van je woning heeft een aantal voordelen. Zo zorgt het ervoor dat je minder middelen nodig hebt om het huis te verwarmen of te verkoelen. Op zijn beurt is dit weer beter voor het milieu, aangezien er minder grondstoffen worden verbruikt. Als persoonlijk voordeel heb je natuurlijk dat je dat de energierekening ervan naar beneden gaat. Verduurzaming voel je dus letterlijk in de portemonnee, maar dan op een positieve manier. Het verduurzamen van je woning kan op veel verschillende manieren. Een daarvan is door de woning te laten isoleren. Hierbij gaat het niet alleen om muurisolatie, maar bijvoorbeeld ook door het laten vervangen van de kozijnen of, vaak over het hoofd gezien, het vervangen van de voordeur.

Waarom een isolerende voordeur zo belangrijk is

Voordeuren zijn één van de belangrijkste plekken als we het hebben over isolatie. Dit is namelijk de plek die veel open zal gaan en waar dus ook veel temperatuur van buiten naar binnen komt. Dit is natuurlijk niet te voorkomen, aangezien je de deur nu eenmaal nodig hebt om binnen te komen. Maar wat je vaak niet doorhebt is hoeveel wind, warmte en kou een voordeur binnen laat. Nog altijd zijn er veel te veel voordeuren die zich niet goed afsluiten, waardoor er bijvoorbeeld koude lucht in de winter naar binnen sijpelt. Ieder windvlaagje voel je dan door de deur heen.

Dit is ontzettend zonde, aangezien je dit dus ook in de gang gaat meekrijgen. Geen wonder dat de gang doorgaans een paar graden kouder of warmer is in vergelijking met de woonkamer. Wanneer je geen afgesloten trap naar boven hebt, heeft dit ook invloed op de andere ruimtes. Het stoken kost je dan extra om dit tegen te gaan of het kost je extra moeite om alles weer koel te krijgen. Hier valt dus ontzettend veel winst te behalen.

Met een isolerende voordeur los je deze problemen in één keer op. Je zal geen last meer hebben van tochtende kieren en onnodig stoken. Deze deuren sluiten namelijk naadloos af, waardoor het weer van buiten er niet meer in kan. De isolerende voordeur krijgt dit voor elkaar door gebruik te maken van speciaal isoleringsmateriaal. Dit materiaal is gemaakt van een bepaald soort schuim, speciaal ontworpen om temperaturen constant te houden. Dit weerhoudt dus de warmte of kou ervan om binnen in je woning te treden en houdt de temperatuur binnen hetzelfde. Deze isolering zal je dus merken in de gang en de aangesloten ruimtes. Uiteindelijk scheelt dit je zelfs in de portemonnee.

Misschien ook interessant: