Wessels Wonen: Een landelijke woonstijl voor iedereen

landelijke woonstijl

Een landelijke woonstijl is momenteel erg populair. Er zijn een aantal materialen die erg goed bij deze stijl passen. Dit zijn natuursteen, hout mogelijk vergrijsd en voornamelijk veel natuurlijke materialen. Je zal in landelijke woningen ook veel planten, en andere natuurlijke invloeden, zoals dierenhuiden vinden. Je kan deze stijl wat stoerder maken door betongrijs toe te voegen, bijvoorbeeld aan het keukenblad of op de muur. Als je niet zo goed weet waar je moet beginnen, is het een tip om een neutrale basis te kiezen en door middel van decoratie de landelijke stijl te verkrijgen. Accessoires als riete manden, dierenhuiden of geweien kan je in een woonwinkel kopen.

Wat zijn landelijke kleuren?

Woonwinkels zitten op veel verschillende plekken, zo heb je bijvoorbeeld woonwinkel Raalte waar je allerlei landelijke meubels en accessoires kunt aanschaffen. Als je genoeg meubels en accessoires hebt, kan je ook een landelijk stijl verkrijgen door de juiste kleuren in de kamer te verwerken. Zo kan je de muren verven. Kleuren die de landelijke sfeer in huis halen zijn grijs in warme tonen, taupe, oud roze en kalk wit. Je kan door kalkverf of krijtverf te gebruiken ook een leuk effect op de muur krijgen, wat ook wel wat van de betonlook weg heeft. Dit is een vrij makkelijke aanpassing in de richting van een landelijke woonstijl.

Materialen uit de natuur

Naast accessoires, en kleuren dragen ook bepaalde stoffen bij aan een landelijke sfeer. Je wilt dan vooral stoffen in huis halen die een rustige en vriendelijke sfeer hebben. Voorbeeld van stoffen hiervan zijn katoen, wol en linnen. Dit kan je laten terugkomen in meubels, zoals de bank, maar ook in de gordijnen en de accessoires. Denk aan dekentjes en kussens voor op de bank. Vooral als je dit in natuurlijke tinten aanschaft zal dit er erg landelijk uit zien. Meestal heeft de landelijke stijl warme kleuren, maar als je wel van landelijk houdt, maar je huis ook wat frisser wilt kan je hier ook voor kiezen.

Misschien ook interessant: