Hoe herken je betonschade aan je balkon?

betonschade

In een flat is het balkon/galerij een van de meest gebruikte plekken. Dit is ook niet zo gek natuurlijk, want dit is de plek waar iedereen overheen moet om bij het huis te komen. Het kan dan ook wel eens voorkomen dat het beton van het balkon beschadigd. Maar hoe herken je nu betonschade en wat kan er aan gedaan worden? Hier zoeken we het uit.

Betonschade

Betonschade kan door vele dingen veroorzaakt worden. In een galerij is wellicht de meest voorkomende natuurlijk erosie, door het vele lopen en gebruik, en waterschade. Maar betonschade kan ook veroorzaakt worden door chemische reacties.

Betonschade kun je vrij gemakkelijk herkennen. Kijk een op het internet, en zoek naar corrosie beton en je zult al snel zien wat we bedoelen. Ziet je beton er zo uit, dan is het van belang snel een balkon renovatie in te plannen.

Daarnaast zijn er nog andere zichtbare verschijnselen van betonschade. Deze refereren vooral aan de  slechte staat van beton. Een veel voorkomend probleem is bijvoorbeeld uit elkaar vallen van losse stukken beton. Dit is natuurlijk een erg zichtbaar probleem. Vervolgens kun je ook te maken hebben met scheuren in het beton. Ook dit is een zichtbare indicatie van schade.

Wat te doen?

Een betonreparatie is een vrij gemakkelijke ingreep, die je afhankelijk van het probleem best zelf kan doen. Bijvoorbeeld een scheur, kun je makkelijk zelf dichten. Bij de lokale bouwmarkt kun je een ‘do it yourself’ beton setje kopen. Deze zijn vaak niet duur en gemakkelijk te gebruiken. Met een dergelijk setje heb je zo de gaten gedicht.

Daarentegen kun je in het geval van erosie of uit elkaar vallend beton beter een expert inhuren. Dergelijke problemen zijn vaak structureel en hebben niet slechts te maken met een klein scheurtje. Kortom er moet meer gedaan worden. Balkon renovatie in Den Haag bijvoorbeeld kun je inplannen bij vele bedrijven.

Misschien ook interessant: