Perfect verpakkingsmateriaal met kunststof frezen

verpakkingsmateriaal

Jouw producten verdienen de beste verpakking. De verkoop van jouw webwinkel neemt met de dag toe en alles loopt op rolletjes. Het enige struikelpunt is op dit moment de verpakking. De huidige verpakking is namelijk niet sterk genoeg en voldoet verder ook niet aan jouw wensen. Heb je wel eens gedacht aan kunststof frezen? Niet iedereen is bekend met deze manier van kunststof verwerking. Het is natuurlijk zo dat in de industrie er veel gebruik wordt gemaakt van verschillende soorten kunststof. Ben jij opzoek naar een goed verpakkingsmateriaal voor jouw bestellingen? Dan is het frezen van kunststof een uitmuntende optie om het gewenste resultaat te realiseren.

Het frezen van kunststof

Een frees is eigenlijk een soort gereedschap dat roterend ter werk gaat. In combinatie met de freesmachine is het mogelijk om freeswerk af te leveren. In het proces wordt er dus door de roterende beweging van de freesmachine materiaal verwijderd. Uiteindelijk blijft er dus na het ‘schaven’ een eindproduct over. Het frezen kun je zo instellen dat je uiteindelijk contouren, sleuven, gaten en zelfs 3D-vormen krijgt in het materiaal. In veel gevallen wordt er gebruikgemaakt van een computergestuurd systeem. Beter bekend als CNC, dit staat voor: Computer Numerical Control.

Deze stoffen kun je ook gebruiken

Kunststof is natuurlijk een vrij breed begrip. Binnen de kunststof zijn er meerdere stoffen te onderscheiden. Denk hierbij aan PVC materiaal maar ook aan hardpapier. POM-C, ook bekend als Polyacetaal is ook een optie. Dit is een materiaal waar bijvoorbeeld tandenborstels of tandwielen van worden gemaakt. Naast kunststof frezen kun je er ook voor kiezen om schuim te laten frezen. Schuim frezen wordt ook gedaan met CNC freestechnieken. Met deze werkwijze ben je verzekerd van snel en goed kwaliteitswerk. Het werkt erg efficiënt en omdat het volledig computer gestuurd is, kun je rekenen op een gedetailleerd en zeer nauwkeurig eindresultaat.

Hier kun je terecht voor je freeswerk

Ben je na het lezen van bovenstaande tekst enthousiast geworden of heb je vragen over het frezen van kunststof? Dan is Marcol BV een hele interessante optie voor jou. Marcol BV heeft namelijk al meer dan 50 jaar ervaring en is gespecialiseerd in het frezen en snijden van verschillende materialen. Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel en je bent ten alle tijden verzekerd van kwalitatief, perfect uitgevoerd freeswerk. Neem gerust eens contact op!

Misschien ook interessant: