Zo creëer je een echte eye catcher

Zo creëer je een echte eye catcher

Wanneer je een ruimte in je huis inricht, wil je natuurlijk niet dat ie saai wordt. Maar met té veel decoratieve elementen kan een kamer ook al gauw rommelig en ongeorganiseerd ogen. Daarom kan je het beste werken met een eye catcher: één opvallend item wat gelijk de aandacht trekt. In deze blog lees je wat je allemaal kan gebruiken als eye-catcher.

Fotobehang

Fotobehang is een goedkope én makkelijke manier om een wand om te toveren tot een eye-catcher. Je kan kiezen voor een leuk printje, maar ook één foto kan een schitterend effect hebben. Goede voorbeelden zijn landschappen, een mooi kunstwerk of een abstract design. Daarnaast kan je ook je eigen foto op behang laten drukken, bijvoorbeeld een foto van familie of van een verre reis. Zo geef je je interieur een persoonlijk tintje en elke keer dat je de foto ziet zal je denken aan het prachtige moment toen het genomen werd.

Lamp

Tegenwoordig is het helemaal hip om één opvallende eye catching lamp te hebben. Je kan zelf kiezen of je liever een hangende of staande lamp als focal point hebt. Je kan bijvoorbeeld denken aan een fancy kroonluchter met allerlei toeters en bellen. Maar als je het toch iets minder kitsch wil hebben, kan je gaan voor een meer industriële stijl, bijvoorbeeld door 5 verschillende decoratieve gloeilampen naast elkaar te hangen. Of hang verschillende lampen bij elkaar: niks is te gek, dus laat je creativiteit de vrije loop.

Een grote plant

Ten slotte is een kamerplant erg geschikt als eye catcher, en dan het liefst een groot exemplaar. Een strelitzia nicolai of paradijsvogelplant is bijvoorbeeld erg geschikt, maar ook een monstera, cactus of palm kunnen goed als eye catcher functioneren. Kies ook een mooie pot die goed bij de rest van je interieur staat. Zo creëer je met weinig moeite je eigen urban jungle.

Misschien ook interessant: