Waarvoor kan je een slotenmaker allemaal inschakelen?

slotenmaker

Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarbij de hulp van een slotenmaker wenselijk is. Denk bijvoorbeeld aan een buitensluiting, waarbij een slotenservice in Den Haag, Amsterdam of andere grote steden je helpt bij het openen van de deur. Vaak lukt dit zonder schade aan de deur of het slot aan te richten! Niet alleen bij een buitensluiting is de hulp van een slotenmaker wenselijk. Denk ook aan het vervangen van het bestaande slot op de deur, om de inbraakbeveiliging in huis te verbeteren. Mogelijk maak je momenteel gebruik van een slot met twee contactpunten, terwijl er al sloten zijn met drie of zelfs vier contactpunten in de deurpost.

Advies van een slotenmaker over inbraakpreventie

Je wilt je huis niet alleen zo mooi mogelijk inrichten, maar bij voorkeur ook zo veilig mogelijk. In die zin, dat je een inbraak en daarmee diefstal van dierbare en waardevolle elementen uit de inboedel wilt voorkomen. Een slotenmaker kan advies geven over de wijze waarop je de inbraakpreventie in huis kunt verbeteren. Niet alleen het vervangen van sloten is interessant. Overweeg bijvoorbeeld ook een alarmsysteem in huis te installeren, of ga voor een beveiligingscamera bij de voordeur. Het schrikt inbrekers af en vergroot de pakkans nadien.

Sloten op deuren en ramen plaatsen

Heb je het idee dat de beveiliging van je woning verbeterd kan worden met nieuwe sloten op ramen en deuren? In dat geval is het verstandig deze door een slotenmaker te laten plaatsen. Zelf een slot op de deur monteren brengt het risico met zich mee, dat de cilinder van het slot beschadigd raakt of dat er bijvoorbeeld te veel speling tussen het slot en de deurpost zit. Dit zou het voor inbrekers onnodig makkelijk maken de deur open te breken. Hetzelfde geldt voor het slot op ramen.

Misschien ook interessant: