Waarom kiezen voor een eiken vloer

eiken vloer

Waarom kiezen voor een eiken vloer? Omdat een eiken vloer veel voordelen heeft. Het is bijvoorbeeld slijtvast heeft een lange levensduur en past doorgaans heel goed bij de stijl van je interieur. Er zijn genoeg redenen om toch eens naar de mogelijkheden van een eiken vloer in Den Haag te kijken.

In allerlei mooie kleuren leverbaar

Misschien heb je als eerste gedachte dat een eiken vloer altijd donker van kleur is. Uiteraard kan je hiervoor kiezen maar er zijn heel veel verschillende kleurstellingen en patronen waar je een keuze uit kan maken. Ook in een mooie lichtere kleur. Het is maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat en wat jij het beste vindt passen bij je interieur.
Daarnaast kan je uit verschillende soorten eiken vloeren kiezen maar ook in type afwerking. Ook heb je keuze in prijs. Je hoeft echt niet een hele hoge prijs te betalen voor een eiken vloer in je huis. Ook daar heb je een behoorlijke keuze in. Er zijn genoeg opties om een eiken vloer te kiezen waar je helemaal blij van wordt.

Eenvoudig en snel schoon te maken

Een eiken vloer is heel gemakkelijk en snel schoon te maken. Het stof en bijvoorbeeld kruimels zuig je eerst even op met een stofzuiger met zachte borstel en daarna kan je met een licht vochtige dweil of doek de hele vloer schoonmaken. Waarom kiezen voor een eiken vloer? Omdat je er qua schoonmaken minder werk en tijd voor nodig hebt in vergelijking met bijvoorbeeld vloerbedekking. Die je toch een of een aantal keer per jaar goed moet reinigen met behulp van een speciale schoonmaakmachine. Dat is wel het grote voordeel van een eiken vloer.

Weinig onderhoud en een hele lange levensduur

Uiteraard kan er met de jaren wel eens een flinke beschadiging ontstaan. Een diep kras of een stukje eraf. Ook dat is geen probleem en heb je snel weer opgelost. De vloer heeft een hele lange levensduur.
Naast het schoonmaakwerk en wellicht dat je heel af en toe iets repareren vraagt een eiken vloer weinig onderhoud. Bovendien is de vloer ook slijtvast. Omdat het een harde vloer is kan deze echt wel wat hebben. Maar mocht er desondanks toch wat gebeuren dan is ook dit snel opgelost. Het heeft verder geen invloed op de lange levensduur van heel de eiken vloer.

Past in ieder interieur

Een eiken vloer is echt tijdloos heeft een warme en sfeervolle uitstraling en je kan ook nog zelf kiezen in welke vorm je het wil leggen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie visgraat vorm waardoor de ruimte ook nog eens groter of langer lijkt.

Bron: Vloerendeur.nl

Misschien ook interessant: